Glazen achterkant: iPhone 8 is nog duurder om te repareren

Over anderhalve week liggen de nieuwe iPhone 8 toestellen in de winkel en ze hebben als voordeel dat je ze ook draadloos kunt opladen. Een nadeel hieraan is echter dat ze nu een glazen achterkant hebben om dit mogelijk te maken. En hoewel Apple ons verzekert dat het erg stevig glas is, zal een glazen achterkant toch sneller barsten bij een val dan één van aluminium. En helaas kan dat je behoorlijk wat geld gaan kosten, zelfs met de extra dekking van het AppleCare+ pakket.

Reparatie alsnog niet gratis met AppleCare+

Om je iPhone extra te verzekeren tegen allerlei ongelukjes, kun je extra betalen voor een AppleCare+ pakket. Hiervoor moet je best wel een redelijk bedrag voor betalen, maar het zou je kunnen behoeden voor nog meer kosten verder op de weg. Om je iPhone 8 te verzekeren moet je 149 euro extra betalen en voor de iPhone 8 Plus is dat 169 euro. Je zou dan denken dat wanneer er iets kapot gaat, je toestel gratis wordt gerepareerd. Daar zou je je echter in vergissen.

Apple iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Glazen achterkant repareren een stuk duurder dan display

Je moet alsnog altijd een bedrag betalen, wanneer er iets gerepareerd moet worden. Maar dit ligt met AppleCare+ wel een stuk lager dan als je geen extra dekking zou hebben gehad. Met AppleCare+ betaal je 29 euro bij schade aan je scherm, terwijl dit normaal gesproken zo’n 181 euro zou kosten. Als je echter de glazen achterkant van je iPhone 8 of 8 Plus kapot laat vallen, schiet de prijs meteen naar 99 euro. Alle schade welke niet met het display te maken heeft valt namelijk onder overige schade, waarvoor je 99 euro moet betalen.

AppleCare+

Drie keer is geen scheepsrecht

En hoewel 99 euro toch best een hoog bedrag is vergeleken met de 29 euro voor een schermreparatie, kan de prijs nog verder oplopen. Met AppleCare+ ben je namelijk gedekt voor maximaal twee schadegevallen, welke door een ongeluk worden veroorzaakt. Dus de eerste twee keer dat het glas aan de achterkant kapot gaat betaal je 99 euro. Als je echter een derde keer onhandig bent met je toestel, kun je een rekening verwachten van 349 euro voor je iPhone 8 en zelfs 399 euro voor een iPhone 8 Plus.

Misschien toch maar een hoesje kopen?

Als je hoofd al gaat tollen, moet je je eens bedenken wat drie keer je iPhone X laten vallen wel niet zal gaan kosten. Overigens betaal je voor je AppleCare+ pakket ook een stukje meer als je een iPhone X koopt. Daar mag je 229 euro voor neertellen. Aan de andere kant moet je je ook bedenken dat je misschien gewoon je oude Nokia uit de kast moet halen als je zo vaak je toestel kapot laat vallen. Een hoesje zou misschien ook kunnen helpen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters