Zes tips om alles uit de iPhone 8 (Plus) camera te halen

Als je een iPhone 8 of 8 Plus hebt, ben je vast al wel uitgebreid aan het spelen geweest met je nieuwe toestel. Van verborgen features tot handige tips & tricks, er valt behoorlijk wat te ontdekken. Ook de Camera app heeft wat leuke nieuwe features. Dit is wat je moet weten over de iPhone 8 (Plus) camera.

High Efficiency 4k beelden

Je kunt met je iPhone 8 mooie 4k videobeelden opnemen met een snelheid van 60 fps. Dit staat echter niet standaard ingesteld en je zult de settings in moeten duiken om de optie te vinden. Om überhaupt de optie te krijgen, moet je als video format “High Efficiency” hebben ingesteld. Ga naar Settings > Camera > Formats en kies hier High Efficiency.  Vervolgens kies je in het Camera menu voor Record Video. Hier kun je de optie 4K at 60 fps kiezen. Vergeleken met 30 fps, krijg je met beelden van 60 fps net wat meer realisme en souplesse van de bewegingen.

iPhone 8

Je geweldige video’s nog niet helemaal ondersteund

Je moet er wel rekening mee houden dat  je 4k video’s met 60 fps nog niet geweldig worden ondersteund door de apps op je toestel. Zo kun je de video’s niet bewerken in iMovie. Ook Youtube doet moeilijk als je via de Camera app je video op Youtube wilt zetten en maakt er weer iets anders van. Waarschijnlijk zal dit binnenkort wel veranderen, maar op het moment is de enige manier om je video’s op Youtube te krijgen, deze eerst op je desktop computer te downloaden en vervolgens weer naar je Youtube kanaal te uploaden.

Cinemawaardige shots

Om je video’s een bioscoop vibe te geven, kun aan de andere kant toch beter van de 60fps afblijven. Box office hits gebruiken namelijk vaak een snelheid van 24 fp. Gelukkig kun je ook dit nabootsen met je iPhone 8 camera. Ga hiervoor in de settings weer naar het Camera menu en kies hier voor de 4k at 24 fps optie. Als je echt cinemawaardige filmpjes wilt maken, zou je eigenlijk ook een andere aspect ratio moeten instellen. Bioscoop beelden zijn vaak relatief smal. Helaas kan je camera app dit zelf niet doen, maar heb je hiervoor een andere app nodig. Met FilMic Pro krijg je een hele reeks aan moooie opties voor je beelden, waaronder de mogelijkheid om de verhouding te veranderen. Het is één van de beste apps voor je video’s, maar je moet er wel wat voor over hebben, want de app kost 16,99 euro.

iPhone 8 Camera app

Snel filters tevoorschijn halen

Als je bezig bent met foto’s schieten, heb je geen zin om door allerlei menu’s te gaan om filters te zoeken. Dat hoeft ook helemaal niet want als je naar boven swipet op het beeld, krijg je een handig rijtje met filters. Veeg over het scherm van links naar rechts om door de filters te gaan er meteen één te kiezen. Naast deze snelle filters, heeft de Camera app nu ook professionele belichtingseffecten om je foto’s nog beter uit de verf te laten komen.

iOS 11 Camera app

Geen scheve foto’s

Een scheve foto zou een soort artistiek effect kunnen zijn, maar doorgaans wil je dat je foto’s evenwijdig lopen aan de horizon. Gelukkig hoef je hiervoor niet alleen op je eigen ogen te vertrouwen, maar helpt de Camera app een handje mee. Ga in de settings naar Camera en zorg ervoor dat de optie Grid aanstaat. Met deze optie krijg je bij het maken van foto’s en video’s een soort rooster over het je beeld heen, zodat je zeker weet dat alles recht is. Uiteraard is dit rooster niet zichtbaar op de uiteindelijke beelden.

Camera app is ook scanner

Behalve een camera is je iPhone 8 lens ook een scanner. Ten eerst kun je er QR codes mee scannen, zonder daar een speciale app voor nodig te hebben. Ga naar Settings > Camera en schakel de Scan QR Codes in. Vanaf nu kun je gewoon QR codes scannen met je camera. Je kunt echter nog meer scannen met je camera. Ook documenten kunnen gescand worden. Hiervoor ga je naar de Notes app. Kies rechtsonder voor het plusje en kies vervolgens voor Scan Documents. Vervolgens maakt de camera een foto van je document en snijdt hij hem precies bij.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters