iPhone 8 concept laat duidelijk beeld en nieuwe functies zien

Terwijl de iPhone 8 pas verwacht wordt in september of oktober, zijn de geruchten al in volle gang. Van nieuwe features tot een nieuw design, volgens veel geruchten wordt het bij de iPhone 8 helemaal anders. Op basis van geruchten is er een concept gemaakt die het beeld van het toekomstige vlaggenschip van Apple moet verbeteren.

iPhone 8

Na een ‘tussenjaar‘ met de iPhone 7 zal Apple toch echt met vernieuwing moeten komen met hun volgende vlaggenschip. Dit zal de iPhone 8 moeten worden, die naar verluidt september of oktober aangekondigd zal worden. Volgens de laatste foto’s van een concept zal de iPhone 8 beschikken over een 16-megapixelcamera die 4K-video’s kan schieten met optische beeldstabilisatie. Neem dit nieuwe natuurlijk met een flinke korrel zout, omdat Apple zelf nog niets heeft losgelaten van hun aankomende vlaggenschip. De onderstaande afbeeldingen zijn door fans samengesteld, op basis van geruchten. Hiernaast zal de telefoon beschikken over een zogenaamde Quad-LED True Tone flitser, om het licht van de flitser te optimaliseren.

iPhone 8 concept

Wat ook nieuw zal zijn in de iPhone 8 is een Amoled-scherm. Dit zagen we al bij toestellen als de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge en bijvoorbeeld de OnePlus 3T. Verder zal de voorkant van de iPhone zo goed als volledig bestaan uit een beeldscherm, waardoor de bekende thuisknop in het scherm wordt geïntegreerd. Op de bovenkant van de voorzijde zal ook nog een irisscanner zitten.

De iPhone 8 zla volgens het concept verschijnen in drie groottes, de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone 8 Pro. Alle drie de formaten worden beschikbaar in zes kleuren, waaronder zwart, wit, goud en roze. Ook zijn alle formaten voorzien aan de onderkant van een USB-C-poort. Nogmaals, neem dit met een korrel zout, maar het zou kunnen dat Apple zijn eigen Lightning-poort niet zal gebruiken bij hun volgende vlaggenschip. Ook is er, net als bij de iPhone 7 (Plus) geen audiojack te vinden op het toestel.

iPhone 8 concept

De meeste functies, zoals ook het draadloos opladen van je iPhone 8, zal naar alle varianten komen. Toch zullen er een aantal functies zijn die alleen ondersteund worden door de Pro-versie van de iPhone 8. Een voorbeeld hiervan is ondersteuning voor de Apple Pen.

Samsung Galaxy S8

Samsung, het concurrerende bedrijf van Apple, gaat over enkele maanden hun nieuwste vlaggenschip al uit de doeken doen: de Samsung Galaxy S8. Het is nog niet zeker of er naast de S8 een S8 Edge of S8 Plus komt. Naar verluidt zal ook de Galaxy S8 een zo-goed-als randloos scherm krijgen.

Intern zal de Galaxy S8 een Snapdragon 835-processor krijgen in Amerika, terwijl de Internationale variant de Exynos 8895-processor zal krijgen. Verder zal ook Samsung de bekende drukbare thuisknop inwisselen voor een virtuele thuisknop, zoals we kennen van de Google Pixel, de LG G5 en de Motorola Moto Z.

Beschikbaarheid

Wanneer precies de iPhone 8 uit de doeken zal worden gedaan is nog niet zeker. Toch kunnen we speculeren dat het toestel, net als voorgaande Apple-vlaggenschepen, rond september gepresenteerd zal worden. Ook kunnen we verwachten dat de prijs gelijk of hoger zal zijn in vergelijking met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Bron: Handy Abovergleich via PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters