‘5.5-inch iPhone 8 kan draadloos opgeladen worden’

De 5.5-inch variant van de iPhone 8 kan volgens de Nikkei Asian Review draadloos opgeladen worden. Foxconn is naar verluidt begonnen met het produceren van modules.

iPhone 8

iPhone 8 draadloos opladen
Een render van de iPhone 8

Foxconn, de fabrikant die grotendeels verantwoordelijk is voor de productie van Apple’s iPhones, is bezig met het produceren van modules die het mogelijk maken om de iPhone 8 draadloos op te laden. Dat beweert de Nikkei Asian Review. Volgend jaar viert Apple de tiende verjaardag van de iPhone. De iPhone 7 markeert echt een tussenjaar, maar alle geruchten wijzen erop dat Apple volgend jaar met een compleet nieuw ontwerp en innovatieve hardware komt. Daarom slaat het bedrijf ook de iPhone 7s over.

Drie formaten

De Nikkei Asian Review speculeerde eerder al dat Apple met drie versies van de iPhone 8 komt. Het gaat naar verluidt om een 4.7-inch model, een 5.0-inch model en zoals gebruikelijk een 5.5-inch model. De achterkant van de iPhone 8 bestaat naar verwachting uit glas, omgeven door een metalen frame. Daarnaast wijzen geruchten er op dat we afscheid moeten gaan nemen van de homeknop. Apple is namelijk van plan om knoppen en Touch ID in het scherm te verwerken.

Draadloos opladen

Draadloos opladen is een functie waar Apple fans lang om hebben gesmeekt. Waar Android smartphones al enkele jaren tot de functie beschikken bleef een eigen oplossing van Apple voor de iPhone uit. Wel werkt het bedrijf naar verluidt al enkele jaren samen met verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het draadloos opladen van gadgets. Volgens de Nikkei Asian Review gaan we daar volgend jaar eindelijk het resultaat van zien.

OLED

Volgens de Aziatische krant kan het 5.5-inch model namelijk draadloos opgeladen worden. Foxconn zou namelijk al bezig zijn met het produceren van de benodigde modules. Het is niet de enige eigenschap die de 5.5-inch iPhone 8 gaat onderscheiden van de kleinere varianten. Zo krijgt de 5.5-inch iPhone 8 waarschijnlijk een OLED scherm met gebogen randen, een gerucht dat gedeeltelijk is bevestigd door de president van Sharp. De kleinere modellen moeten het naar verluidt met een plat LTPS scherm blijven doen.

Bron: Nikkei Asian Review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters