‘5.5-inch iPhone 8 kan draadloos opgeladen worden’

De 5.5-inch variant van de iPhone 8 kan volgens de Nikkei Asian Review draadloos opgeladen worden. Foxconn is naar verluidt begonnen met het produceren van modules.

iPhone 8

iPhone 8 draadloos opladen
Een render van de iPhone 8

Foxconn, de fabrikant die grotendeels verantwoordelijk is voor de productie van Apple’s iPhones, is bezig met het produceren van modules die het mogelijk maken om de iPhone 8 draadloos op te laden. Dat beweert de Nikkei Asian Review. Volgend jaar viert Apple de tiende verjaardag van de iPhone. De iPhone 7 markeert echt een tussenjaar, maar alle geruchten wijzen erop dat Apple volgend jaar met een compleet nieuw ontwerp en innovatieve hardware komt. Daarom slaat het bedrijf ook de iPhone 7s over.

Drie formaten

De Nikkei Asian Review speculeerde eerder al dat Apple met drie versies van de iPhone 8 komt. Het gaat naar verluidt om een 4.7-inch model, een 5.0-inch model en zoals gebruikelijk een 5.5-inch model. De achterkant van de iPhone 8 bestaat naar verwachting uit glas, omgeven door een metalen frame. Daarnaast wijzen geruchten er op dat we afscheid moeten gaan nemen van de homeknop. Apple is namelijk van plan om knoppen en Touch ID in het scherm te verwerken.

Draadloos opladen

Draadloos opladen is een functie waar Apple fans lang om hebben gesmeekt. Waar Android smartphones al enkele jaren tot de functie beschikken bleef een eigen oplossing van Apple voor de iPhone uit. Wel werkt het bedrijf naar verluidt al enkele jaren samen met verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het draadloos opladen van gadgets. Volgens de Nikkei Asian Review gaan we daar volgend jaar eindelijk het resultaat van zien.

OLED

Volgens de Aziatische krant kan het 5.5-inch model namelijk draadloos opgeladen worden. Foxconn zou namelijk al bezig zijn met het produceren van de benodigde modules. Het is niet de enige eigenschap die de 5.5-inch iPhone 8 gaat onderscheiden van de kleinere varianten. Zo krijgt de 5.5-inch iPhone 8 waarschijnlijk een OLED scherm met gebogen randen, een gerucht dat gedeeltelijk is bevestigd door de president van Sharp. De kleinere modellen moeten het naar verluidt met een plat LTPS scherm blijven doen.

Bron: Nikkei Asian Review

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters