iPhone 8 kan draadloos opgeladen worden, maar er is slecht nieuws

Iedereen lijkt het erover eens te zijn dat de iPhone 8 uitgerust zal worden met de mogelijkheid om draadloos op te laden. De details hierover zijn echter nog behoorlijk vaag en eigenlijk weten we niet zoveel meer dan dat draadloos opladen mogelijk zal zijn. Dat is ontzettend fijn, maar volgens nieuwe berichten wordt dat draadloos opladen helaas niet al te snel.

iPhone 8 gebruikt Qi wireless standaard, maar niet de snelste versie

De berichten zijn afkomstig via een onbekende bron op de Japanse site Mac Otakara, welke connecties zou hebben met bepaalde fabrikanten in Azië. Volgens de bron zou de iPhone 8 gebruik maken van de Qi wireless standaard. Apple zou echter niet hebben gekozen voor de Qi 1.2 standaard, waarbij 15 watt opladen mogelijk is, maar voor de standaard versie. De Qi 1.2 standaard zou gezien kunnen worden als quick charging, terwijl de standaard optie maar een maximale output van 7.5 watt heeft.

Apple iPhone 8 met draadloos opladen

Apple zou toestel uitrusten met MFi chip

Volgens het bericht zou Apple daarnaast het toestel ook uitrusten met een MFi chip. Fabrikanten kunnen ervoor zorgen dat  hardware accessoires bepaalde elektronisch verbindingen kunnen maken met Apple producten door een licentie te nemen op Apple’s MFi technologie. Onder de MFi technologieën valt bijvoorbeeld AirPlay audio,  de HomeKit technologie en het iPod Accessory Protocol om te kunnen communiceren met iPhones, iPads en iPods. Als de iPhone 8 inderdaad een MFi chip krijgt, betekent dit dat alleen opladers met een licentie gebruikt kunnen worden om het toestel op te laden. Mocht je al een Qi Pad draadloze oplader hebben, zou het dus heel goed kunnen dat hij niet werkt met de iPhone 8.

Draadloos opladen iets voor tijdens het slapen

Volgens de geruchten zou de nieuwe iPhone komen met een 5.8 inch OLED display, wat zou kunnen betekenen dat het dezelfde batterij krijgt als de iPhone 7 Plus. Dit is een 3000mAh batterij, wat met een 7.5 watt oplader niet zo heel snel zal opladen. Hopelijk heeft de bron het gewoon mis en kunnen we de iPhone 8 binnenkort gewoon snel opladen zonder draden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pat Sounds -

  Als Applefan laten we ons graag naaien. Al lang niet meer is iPhone de meest innovatieve smartphone. Een accuduur om je rot te schamen. Ik ben er vanaf de derde editie iPhones bij, maar overweeg in 2018 Apple als smartphone vaarwel te zeggen. Te duur. Bij vlagen irritant, te beperkt.

  1. Sam -

   Bij Apple gaat het niet om de hardware opties. Maar om de gebruiksvriendelijkheid.

   Draadloosopladen is alles behalve handig. Volle accu laden kost uren, daarnaast is het een killer voor je accu. Bij het vast pakken van je toestel onderbreek je het opladen.

 2. hansz -

  Ook bij Samsung toestellen is het draadloos opladen zeker niet de snelste manier.
  Als ik de S8 plus via de USB- poort oplaad gaat dat altijd 30 tot 45 minuten sneller dan via de draadloze oplader. (meest recente versie van Samsung). Het draadloze opladen is dus een duidelijk overschatte functie. Daarom laad ik meestal via de USB-poort op.

 3. Paul de Vree -

  Ook weer zo iets. Hoeveel artikelen op fanboy website heb ik niet gelezen dat Apple weer een top innovatie laat zien door draadloos opladen te introduceren op afstand. Hierbij wordt de smartphone opgeladen als hij maximaal een meter van een oplaadstation ligt.

  Wederom wishfull thinking van de apple fans die onderhand een keer zwaar gefrustreerd zullen raken van de enorme achterstand die Apple inmiddels op haar grootste concurrent heeft. (lees Samsung).

  De iphone 7 plus krijgt niet eens een OLED scherm for crying out loud !!!!! En de fanboys maar iphones kopen omdat ze denken dat apple pure innovatie is en de beste smartphone ter wereld maakt.

  Pure massa beinvloeding door uitgekiende marketing. De meute trapt er in en blijft er in trappen. Als Apple morgen een smartphone gemaakt van karton uitbrengt kopen al die Apple volgers ‘m ook voor eur 1000.-.

   1. ivan -

    He he ,is dit wel allemaal zo erg, ieder fabrikant geeft zo zijn strategie om te verkopen, is alleen een kwestie van vergelijken en te oordelen wat je gaat aan schaffen!!
    Eerst informeren dan kopen!!

  1. Sam -

   Je gaat wel heel scherp door de bocht.

   Als Apple gebruiker zal ik je wat toelichten.

   Mijn iPhone 7 voldoet aan alle eisen en wensen. Wanneer de iPhone 7s of 8 uitkomt zal ik het puur op uiterlijk overwegen. Want aan mijn oude iPhone 6 had ik al meer dan genoeg.

   Over Samsung gesproken, hun schroeven alleen hardware in elkaar en gooien een skin eroverheen. Dat maakt Samsung geen concurrent.

   Apple biedt als enige een complete ecosysteem aan: MacBook, iPad, iPhone, Apple tv, WiFi router (heerlijke snelle dingen zijn dat) en CarPlay voor in de auto.

   Het werkt allemaal naadeloos met elkaar, Google apps werken ook perfect op de Apple machines. Alleen jammer genoeg nog niet (Google maps) op de Apple’s CarPlay.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters