iPhone 8 kan draadloos opgeladen worden, maar er is slecht nieuws

Iedereen lijkt het erover eens te zijn dat de iPhone 8 uitgerust zal worden met de mogelijkheid om draadloos op te laden. De details hierover zijn echter nog behoorlijk vaag en eigenlijk weten we niet zoveel meer dan dat draadloos opladen mogelijk zal zijn. Dat is ontzettend fijn, maar volgens nieuwe berichten wordt dat draadloos opladen helaas niet al te snel.

iPhone 8 gebruikt Qi wireless standaard, maar niet de snelste versie

De berichten zijn afkomstig via een onbekende bron op de Japanse site Mac Otakara, welke connecties zou hebben met bepaalde fabrikanten in Azië. Volgens de bron zou de iPhone 8 gebruik maken van de Qi wireless standaard. Apple zou echter niet hebben gekozen voor de Qi 1.2 standaard, waarbij 15 watt opladen mogelijk is, maar voor de standaard versie. De Qi 1.2 standaard zou gezien kunnen worden als quick charging, terwijl de standaard optie maar een maximale output van 7.5 watt heeft.

Apple iPhone 8 met draadloos opladen

Apple zou toestel uitrusten met MFi chip

Volgens het bericht zou Apple daarnaast het toestel ook uitrusten met een MFi chip. Fabrikanten kunnen ervoor zorgen dat  hardware accessoires bepaalde elektronisch verbindingen kunnen maken met Apple producten door een licentie te nemen op Apple’s MFi technologie. Onder de MFi technologieën valt bijvoorbeeld AirPlay audio,  de HomeKit technologie en het iPod Accessory Protocol om te kunnen communiceren met iPhones, iPads en iPods. Als de iPhone 8 inderdaad een MFi chip krijgt, betekent dit dat alleen opladers met een licentie gebruikt kunnen worden om het toestel op te laden. Mocht je al een Qi Pad draadloze oplader hebben, zou het dus heel goed kunnen dat hij niet werkt met de iPhone 8.

Draadloos opladen iets voor tijdens het slapen

Volgens de geruchten zou de nieuwe iPhone komen met een 5.8 inch OLED display, wat zou kunnen betekenen dat het dezelfde batterij krijgt als de iPhone 7 Plus. Dit is een 3000mAh batterij, wat met een 7.5 watt oplader niet zo heel snel zal opladen. Hopelijk heeft de bron het gewoon mis en kunnen we de iPhone 8 binnenkort gewoon snel opladen zonder draden.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters