Lek toont een van belangrijkste features Apple iPhone 8

Er zijn nieuwe componenten van de Apple iPhone 8 gelekt. Voor het eerst hebben we zo fysiek bewijs dat je het toestel draadloos kunt opladen.

iPhone 8 komt eraan!

Het is alweer drie jaar geleden dat Apple een smartphone met een nieuw design uitbracht. Dan hebben we het over de iPhone 6 en iPhone 6s Plus. Het voelt als de dag van gisteren, maar die iPhones werden in 2014 gelanceerd.

Alle opvolgers zagen er tot nu toe vrijwel identiek uit. Ja, een nieuw kleurtje en dubbele camera’s zorgden voor enige vernieuwing, maar verder hebben we eigenlijk drie jaar dezelfde smartphone in onze handen gehad.

Apple iPhone 8

Om nog verder terug in de tijd te gaan: de iPhone SE gebruikt een design uit 2012. Daar is niks mis mee want het blijft een degelijk toestel, maar op het gebied van design hadden we toch iets meer van Apple verwacht.

Gelukkig komt dat dit najaar helemaal goed. Dan gaat Apple namelijk de langverwachte iPhone 8 onthullen. Apple gaat Samsung achterna met dunne schermranden.

Daardoor is er geen ruimte voor een fysieke homeknop. Daar draaien geruchten de laatste tijd vooral om: wat gaat Apple doen met de vingerafdrukscanner van de iPhone 8? Na Samsung krijgt ook Apple het naar verluidt niet voor elkaar om de scanner in het scherm te verwerken.

Verhuist de scanner naar de achterkant? Dat zou goed kunnen, maar dat zou de iPhone 8 toch net iets minder indrukwekkend maken. Met al het gespeculeer rondom de vingerafdrukscanner vergeten we echter bijna een misschien nog wel veel interessantere feature van de iPhone 8.

Draadloos opladen

De nieuwe smartphone van Apple kan namelijk draadloos opgeladen worden. Het zat er al jaren aan te komen, met verschillende gelekte patenten en overnames van bedrijven.

Het is een gebied waarop Apple al jaren achterloopt. Dat wordt dus met de iPhone 8 helemaal goed gemaakt. Althans, dat hoopt men. De laatste maanden hebben we niks meer over deze feature gehoord.

Tot nu, gelukkig. Een gereputeerde bron heeft foto’s van componenten voor de iPhone 8 gedeeld. De kans is groot dat deze onderdelen je niet zoveel zeggen. Zoals je misschien al geraden had gaat het om de componenten die ervoor zorgen dat het toestel draadloos opgeladen kan worden.

Apple iPhone 8 draadloos opladen Apple iPhone 8 draadloos opladen

Dit is de eerste keer dat we fysiek bewijs hebben gezien. Waar je andere specificaties aan de gelekte renders af kon zien, bleef het op dit vlak giswerk.

De mogelijkheid om de Apple iPhone 8 op te laden maakt het toestel in een klap een stuk interessanter. Hopelijk gaan we in september meer ontdekken, wanneer Apple zijn nieuwe vlaggenschip zal onthullen.

Bron: Weibo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters