Ming-Chi Kuo onthult details iPhone 8 en iPhone 7s

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo weet het nu helemaal zeker: de iPhone 8 kan draadloos opgeladen worden. Hij wist tegenover investeerders te beschrijven hoe het in zijn werk gaat.

iPhone 8

Apple lijkt de tiende verjaardag van de iPhone onopgemerkt voorbij te laten gaan. Naar verluidt komt de techgigant eind dit jaar met de innovatieve iPhone 8. Het toestel introduceert eindelijk een nieuw ontwerp. Verwacht een flexibel OLED-scherm dat de gehele voorkant van het vlaggenschip bedekt. Daarnaast kun je op een dubbele camera en een onder het glas verwerkte vingerprintscanner rekenen. Nu duiken er ook geruchten op dat het vlaggenschip de iPhone X gaat heten. Zo kan Apple de tiende verjaardag passend vieren, en het bijzondere vlaggenschip onderscheiden van de ‘normale’ iPhone 7s en iPhone 7s Plus.

Draadloos opladen

Apple is al jaren bezig met draadloos opladen. Althans, met het testen daarvan. Android-gebruikers kunnen al meerdere jaren gebruik maken van de functie, maar tot nu toe heeft Apple het nog niet geïmplementeerd in zijn eigen toestellen. Het bedrijf nam wel start-ups in die hoek over, dus het leek onvermijdelijk dat het op een gegeven moment wel klaar zou zijn. En wat is dan een passender moment dan de tiende verjaardag van de iPhone?

Ming-Chi Kuo

De bekende analist Ming-Chi Kuo is er zeker van dat de iPhone 8 draadloos opgeladen kan worden. De beste man zit er zelden naast als het om voorspellingen rondom nieuwe Apple-producten gaat. Dit keer baseert hij zich op zijn bronnen binnen de leveranciersketen van de techgigant. Het valt echter op, dat volgens Kuo ook de iPhone 7s en iPhone 7s Plus draadloos opgeladen kunnen worden. Zo kan Apple wellicht eigenaren van de iPhone 7 overhalen om toch te upgraden.

iPhone 8 concept

Volgens Ming-Chi Kuo was het een grote uitdaging voor Apple. De iPhone 8 heeft een glazen behuizing, met enkel een zeer dun roestvrijstalen frame in het midden. Draadloos opladen genereert warmte, en glas is een slechtere warmtegeleider dan metaal.

Grafeen

Verder werkt Apple volgens de analist aan een nieuwe versie van 3D Touch. Dat is nodig omdat de iPhone 8 een metalen behuizing heeft. Daardoor moet er een nieuwe laag aangebracht worden. De technische details zullen we je besparen, maar het komt er op neer dat de nieuwe oplossing gevoeliger is voor warmte. Daarom brengt de techgigant een laag grafeen aan. Daarmee kan de door het draadloos opladen gegenereerde warmte weggeleid worden en schade worden voorkomen.

3D Touch

Als gebruiker zul je dat niet merken, dat immers het hele punt. Maar wat houdt de nieuwe versie van 3D Touch in? Daar heeft Kuo niks over los gelaten. Kan de iPhone 8 nog accurater registreren hoe hard je met je vinger op het scherm drukt, of moeten we ambitieuzer denken? Er doen immers ook geruchten de ronde dat het bedrijf een innovatieve manier van interactie gaat introduceren. Denk aan een knoploos ontwerp zoals het Ocean concept van HTC. Een ding is duidelijk: Apple gaat ons dit jaar verrassen. Eindelijk!

Bron: AppleInsider

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters