Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8

Het is Apple toch gelukt om de vingerafdrukscanner van de iPhone 8 in het scherm te verwerken. Althans, daar lijkt het sterk op. Betrouwbare bronnen hebben een flink aantal nieuwe details gelekt.

Apple iPhone 8

Het lijkt erop dat Apple toch gaat slagen waar Samsung door tijdsgebrek faalde. De Chinese publicatie Economic Daily News beweert op basis van betrouwbare bronnen dat de vingerafdrukscanner van de iPhone 8 in het scherm wordt verwerkt.

apple iPhone 8

Samsung was hetzelfde van plan met de Galaxy S8. Door de dunne schermranden van het high-end toestel is er immers geen plaats meer voor een homeknop. Door tijdsgebrek moest de Koreaanse fabrikant echter toch voor de achterkant van het toestel kiezen. Het resultaat is een ongemakkelijke positie die vaak als het grootste nadeel van de Galaxy S8 wordt genoemd.

Apple heeft voor de iPhone 8 natuurlijk meer tijd gehad. Nu is de technologie blijkbaar wel klaar voor massaproductie. Vergeet overigens niet dat Samsung nog voor de iPhone 8 de Galaxy Note 8 zal onthullen. Naar verluidt heeft de phablet wel gewoon een vingerafdrukscanner in het scherm zitten. Daarmee is de Galaxy S8 dus echt een compromis.

Maar goed, terug naar Apple. De Chinese publicatie citeert bronnen binnen TSMC, de chipmaker die verantwoordelijk is voor de chips in de iPhone 8 en iPhone 7s. Volgens de bronnen zijn verschillende eigenschappen van de iPhone 8 achter gesloten deuren besproken tijdens het TSMC 2017 NA Technology Symposium.

iPhone 8

Vingerafdrukscanner onder het scherm en andere toevoegingen

Daar zou onder andere dus bevestigd zijn dat de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt wordt. Daardoor kan er dus afscheid genomen worden van de homeknop, en hoeft er ook niet voor de achterkant van de iPhone gekozen te worden.

Daarnaast krijgen de nieuwe iPhones infrarood sensors, waarschijnlijk voor augmented reality. Dat komt overeen met eerdere geruchten. Tot slot beweren de bronnen dat Apple voor de iPhone 8 overstapt op een aspect ratio van 18.5:9, in plaats van 16:9. Dat is precies dezelfde ratio die Samsung gebruikte voor het scherm van de Galaxy S8.

Al met al is het duidelijk dat Apple een ambitieus toestel uit gaat brengen. De grote vraag blijft of Apple met de Galaxy Note 8 hetzelfde voor elkaar gaat krijgen. Het blijft extra zuur voor eigenaren van de Galaxy S8, die dus echt in een soort tussenfase vast zitten.

Bron: Digitimes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters