‘1000 euro: Apple komt met premium iPhone 8 zonder lightning-poort’

De Wall Street Journal heeft op basis van betrouwbare bronnen een aantal details rondom de aankomende iPhones gelekt. Het is al bekend dat de iPhone dit jaar tien jaar bestaat en aan het einde van het jaar een aantal toestellen gaat aankondigen.

Wall Street Journal

iPhone 8 conceptThe Wall Street Journal (WSJ) heeft wat details gelekt over het toestel dat het premiummodel zou moeten worden. Volgens WSJ krijgt het toestel een Super Amoled-display met gebogen schermranden. Het scherm is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Eerder deze maand gingen er geruchten rond dat Samsung Super Amoled-displays voor Apple gaat produceren. Naast de Super Amoled-display zal de thuisknop waarschijnlijk ook verdwijnen.

De oplaadpoort van de iPhone 8

Volgens WSJ zal het toestel duizend Amerikaanse dollar kosten. Waarschijnlijk krijgen alle modellen van de iPhones die binnenkort aangekondigd worden een usb-c poort. Met de verandering van de oplaadpoort zou dit de eerste keer zijn dat een iPhone een port met Android-toestellen deelt.

Een usb-c poort zou een stuk sneller met het zenden van data, audio en video zijn dan met een lightning-poort of usb-3 poort. Apple heeft de MacBook (Pro) al voorzien van een usb-c poort. Dit zou ook de reden zijn waarom Apple waarschijnlijk van plan is de poorten van de iPhones te veranderen. Na het uitbrengen van de AirPods en talloze dongles voor de lightning-port zou het voor veel consumenten echter een zure zet zijn. Je kunt ook interpreteren dat de usb-port in jouw iPhone-lader van een usb-c-ingang wordt voorzien. Hierdoor is de iPhone sneller op te laden en bovendien compatibel met de MacBook Pro.

Lancering van de iPhone toestellen

Naast het premiummodel zou Apple ook een iphone 8 en iPhone 8 Plus lanceren. De iPhones zullen waarschijnlijk ergens in september worden aangekondigd. Dan zal het duidelijk worden welke geruchten wel en niet kloppen. Het is wel duidelijk dat Apple van plan is om grote veranderingen aan te brengen. Tot die tijd wachten we af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Richard Pet -

  Apple was toch verplicht een USB-C aansluiting te doen dat was Europees afgesproken.

  13 maart 2014 afgesproken en 2017 moest het in gaan.

  Het wetsvoorstel dat donderdagmiddag met grote meerderheid is aangenomen verplicht fabrikanten om hun mobiele telefoons geschikt te maken voor gebruik met een universele lader. De verplichting is onderdeel van harmonisatie van de wetgevingen van de lidstaten over het gebruik van radioapparatuur in producten zoals mobiele telefoons en het doel is onder andere om de hoeveelheid elektronisch afval te verminderen.

   1. Diederik -

    Draadloos zou mogelijk niet werken, stel je voor dat je in de trein zit en je mobiel is leeg. Dan kun je niet even snel je mobiel opladen met je powerbank, maar moet je wachten tot je thuis bent

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters