‘1000 euro: Apple komt met premium iPhone 8 zonder lightning-poort’

De Wall Street Journal heeft op basis van betrouwbare bronnen een aantal details rondom de aankomende iPhones gelekt. Het is al bekend dat de iPhone dit jaar tien jaar bestaat en aan het einde van het jaar een aantal toestellen gaat aankondigen.

Wall Street Journal

iPhone 8 conceptThe Wall Street Journal (WSJ) heeft wat details gelekt over het toestel dat het premiummodel zou moeten worden. Volgens WSJ krijgt het toestel een Super Amoled-display met gebogen schermranden. Het scherm is vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Eerder deze maand gingen er geruchten rond dat Samsung Super Amoled-displays voor Apple gaat produceren. Naast de Super Amoled-display zal de thuisknop waarschijnlijk ook verdwijnen.

De oplaadpoort van de iPhone 8

Volgens WSJ zal het toestel duizend Amerikaanse dollar kosten. Waarschijnlijk krijgen alle modellen van de iPhones die binnenkort aangekondigd worden een usb-c poort. Met de verandering van de oplaadpoort zou dit de eerste keer zijn dat een iPhone een port met Android-toestellen deelt.

Een usb-c poort zou een stuk sneller met het zenden van data, audio en video zijn dan met een lightning-poort of usb-3 poort. Apple heeft de MacBook (Pro) al voorzien van een usb-c poort. Dit zou ook de reden zijn waarom Apple waarschijnlijk van plan is de poorten van de iPhones te veranderen. Na het uitbrengen van de AirPods en talloze dongles voor de lightning-port zou het voor veel consumenten echter een zure zet zijn. Je kunt ook interpreteren dat de usb-port in jouw iPhone-lader van een usb-c-ingang wordt voorzien. Hierdoor is de iPhone sneller op te laden en bovendien compatibel met de MacBook Pro.

Lancering van de iPhone toestellen

Naast het premiummodel zou Apple ook een iphone 8 en iPhone 8 Plus lanceren. De iPhones zullen waarschijnlijk ergens in september worden aangekondigd. Dan zal het duidelijk worden welke geruchten wel en niet kloppen. Het is wel duidelijk dat Apple van plan is om grote veranderingen aan te brengen. Tot die tijd wachten we af.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters