‘iPhone 8 krijgt gebogen scherm, nieuwe Sensing-technologie’

Apple lijkt met zijn iPhone 8 in te gaan zetten op gebogen oled-schermen. Dat zegt een bron van de Korea Herald.

iPhone 8

iPhone 8 draadloos opladen
Een render van de iPhone 8

Aan de hand van de geruchten lijkt het erop dat Apple het design van zijn iPhone met de achtste generatie iPhone drastisch gaat omgooien. Zo zou de smartphone bijvoorbeeld geen fysieke thuisknop meer krijgen. Ook krijgt hij waarschijnlijk een glazen achterkant en zou het toestel draadloos opgeladen kunnen worden.

Gebogen oled-scherm

Het gerucht dat echter het meeste verschijnt is dat Apple van plan is een oled-scherm te gebruiken. Nu krijgt dat gerucht een nog interessanter vervolg. Volgens een bron van de Korea Herald wil Apple zijn iPhone 8 namelijk uitrusten met een gebogen oled-display. De bron baseert zijn bewering op het feit dat Apple plastic beeldschermen heeft besteld in plaats van glazen displays.

Plastic oled-schermen worden vaak gebruikt bij telefoons met een gebogen beeldschermen. Een voorbeeld is de Samsung Galaxy S7 Edge. Platte oled-display daarentegen zijn vaak gemaakt van glas.

Sensing-technologie

Bovendien zou Apple het gebogen beeldscherm nog een extra functie willen meegeven, om het toestel te onderscheiden van de eerdergenoemde S7 Edge. Volgens de bron zou Apple namelijk gebruik willen gaan maken van Sensing-technologie. Dit zorgt ervoor dat de smartphone reageert op aanrakingen aan de zijkanten. De bron benadrukt echter dat het nog niet zeker is of het Amerikaanse bedrijf deze technologie gaat gebruiken.

Naast de iPhone 8 brengt Apple in 2017 naar verluidt ook de iPhone 7s en 7s Plus uit. Deze zouden wel uitgerust zijn met de traditionele lcd-schermen.

Bron: Korea Herald via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sander -

    Gebogen schermen zijn zeker mooie en handig, maar de achterkant weer in glas maken? Waarom? Ik had zelf een iPhone 4 en toen vond ik het al best een min punt van de iPhone. Glas is zeker elegant en mooi voor het oog, maar het is wel te kwetsbaar op de achterkant. Als je telefoon uit je handen valt, gaat het glas 9 keer uit 10 kapot (een hoesje kan hier mischien wel helpen, maar persoonlijk vind ik hoesjes niks) en de kosten om je iPhone achterkant te laten repareren zijn bijna niet te betalen. Dus nee, geen glas op de achterkant aub.

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters