‘iPhone 8 krijgt gebogen scherm, nieuwe Sensing-technologie’

Apple lijkt met zijn iPhone 8 in te gaan zetten op gebogen oled-schermen. Dat zegt een bron van de Korea Herald.

iPhone 8

iPhone 8 draadloos opladen
Een render van de iPhone 8

Aan de hand van de geruchten lijkt het erop dat Apple het design van zijn iPhone met de achtste generatie iPhone drastisch gaat omgooien. Zo zou de smartphone bijvoorbeeld geen fysieke thuisknop meer krijgen. Ook krijgt hij waarschijnlijk een glazen achterkant en zou het toestel draadloos opgeladen kunnen worden.

Gebogen oled-scherm

Het gerucht dat echter het meeste verschijnt is dat Apple van plan is een oled-scherm te gebruiken. Nu krijgt dat gerucht een nog interessanter vervolg. Volgens een bron van de Korea Herald wil Apple zijn iPhone 8 namelijk uitrusten met een gebogen oled-display. De bron baseert zijn bewering op het feit dat Apple plastic beeldschermen heeft besteld in plaats van glazen displays.

Plastic oled-schermen worden vaak gebruikt bij telefoons met een gebogen beeldschermen. Een voorbeeld is de Samsung Galaxy S7 Edge. Platte oled-display daarentegen zijn vaak gemaakt van glas.

Sensing-technologie

Bovendien zou Apple het gebogen beeldscherm nog een extra functie willen meegeven, om het toestel te onderscheiden van de eerdergenoemde S7 Edge. Volgens de bron zou Apple namelijk gebruik willen gaan maken van Sensing-technologie. Dit zorgt ervoor dat de smartphone reageert op aanrakingen aan de zijkanten. De bron benadrukt echter dat het nog niet zeker is of het Amerikaanse bedrijf deze technologie gaat gebruiken.

Naast de iPhone 8 brengt Apple in 2017 naar verluidt ook de iPhone 7s en 7s Plus uit. Deze zouden wel uitgerust zijn met de traditionele lcd-schermen.

Bron: Korea Herald via PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters