iPhone 8 herkent je gezicht ook liggend op tafel

Hoewel gezichtsherkenning nog niet standaard is op alle toestellen, zijn er al wel een paar smartphones die deze feature ondersteunen. Vaak moet je dan helaas je gezicht precies zo voor de camera positioneren als bij het instellen van de scan. Anders herkent het toestel je niet en heb je er alsnog niks aan. Volgens nieuwe informatie zal de iPhone 8 dit probleem niet hebben. Hij zou je ook al liggend op tafel kunnen herkennen.

Gezichtsherkenning vanaf de tafel en in het donker

Dit wordt geconcludeerd uit de gelekte firmware code van Apple’s HomePod. In deze code zouden ook verwijzingen naar de iPhone 8 zitten, waaruit dus blijkt dat de gezichtsherkenning feature geavanceerder wordt dan bij andere toestellen. Naast het feit dat de scanner vanuit meerdere hoeken werkt, zou hij ook sneller en veiliger werken dan de vingerafdrukscanner ooit heeft gedaan op de iPhone, aldus bronnen van technologie journalist Mark Gurman. Daarnaast zou hij het ook goed doen wanneer het wat donkerder is, dankzij het gebruik van infrarood.

Apple iPhone 8

Betalen met je gezicht

Verder kon uit de firmware ook achterhaald worden dat je een gezichtsscan zal kunnen gebruiken om een betaling te valideren. De code verraad als laatste nog dat Apple’s jubileum toestel 4k-videobeelden zal kunnen opnemen met een snelheid van 60 frames per seconde.

gezichtsherkenning code

 

Vingerafdrukscanner vervalt bij iPhone 8

Eerdere geruchten gaven aan dat de vingerafdrukscanner van de iPhone 8 naar de achterkant van het toestel zou verhuizen. Dit zou uiteraard te maken hebben met de hoge screen to body ratio aan de voorkant, gecombineerd met technische problemen om de scanner onder het display te implementeren. Nieuwe berichten geven echter aan dat de vingerafdrukscanner geschrapt zal worden van het toestel. Deze zou helemaal vervangen worden door de nieuwe gezichtsherkenningssoftware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters