iPhone 8 herkent je gezicht ook liggend op tafel

Hoewel gezichtsherkenning nog niet standaard is op alle toestellen, zijn er al wel een paar smartphones die deze feature ondersteunen. Vaak moet je dan helaas je gezicht precies zo voor de camera positioneren als bij het instellen van de scan. Anders herkent het toestel je niet en heb je er alsnog niks aan. Volgens nieuwe informatie zal de iPhone 8 dit probleem niet hebben. Hij zou je ook al liggend op tafel kunnen herkennen.

Gezichtsherkenning vanaf de tafel en in het donker

Dit wordt geconcludeerd uit de gelekte firmware code van Apple’s HomePod. In deze code zouden ook verwijzingen naar de iPhone 8 zitten, waaruit dus blijkt dat de gezichtsherkenning feature geavanceerder wordt dan bij andere toestellen. Naast het feit dat de scanner vanuit meerdere hoeken werkt, zou hij ook sneller en veiliger werken dan de vingerafdrukscanner ooit heeft gedaan op de iPhone, aldus bronnen van technologie journalist Mark Gurman. Daarnaast zou hij het ook goed doen wanneer het wat donkerder is, dankzij het gebruik van infrarood.

Apple iPhone 8

Betalen met je gezicht

Verder kon uit de firmware ook achterhaald worden dat je een gezichtsscan zal kunnen gebruiken om een betaling te valideren. De code verraad als laatste nog dat Apple’s jubileum toestel 4k-videobeelden zal kunnen opnemen met een snelheid van 60 frames per seconde.

gezichtsherkenning code

 

Vingerafdrukscanner vervalt bij iPhone 8

Eerdere geruchten gaven aan dat de vingerafdrukscanner van de iPhone 8 naar de achterkant van het toestel zou verhuizen. Dit zou uiteraard te maken hebben met de hoge screen to body ratio aan de voorkant, gecombineerd met technische problemen om de scanner onder het display te implementeren. Nieuwe berichten geven echter aan dat de vingerafdrukscanner geschrapt zal worden van het toestel. Deze zou helemaal vervangen worden door de nieuwe gezichtsherkenningssoftware.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters