‘Apple iPhone 8 voor het eerst in het wild gespot’

De geruchtenmolen rondom de iPhone 8 blijft maar ronddraaien. Dat is merkwaardig. want normaal gebeurt dat pas vlak voor de lancering van Apple’s nieuwe high-end toestel. Toch betekent dat niet dat we nu meteen alles over de iPhone 8 weten.

iPhone 8 geruchtenmolen

Geruchten spreken elkaar namelijk geregeld tegen. Een ding is wel duidelijk: Apple is hard op zoek naar een alternatief voor Touch ID. Door de dunne schermranden is er aan de voorkant geen plek meer voor een vingerafdrukscanner.

Samsung moest door tijdsgebrek voor de achterkant van de Galaxy S8 kiezen. Een compromis dus. De Galaxy Note 8 heeft naar verluidt wel een vingerafdrukscanner onder het scherm. De iPhone 8 komt nog een stuk later uit, dus hopelijk krijgt Apple het ook voor elkaar.

Ondertussen verkent de Amerikaanse fabrikant de alternatieven. Een daarvan is gezichtsherkenning, een optie die ook past bij Apple’s push naar augmented reality. Het lijkt er nu op dat die nieuwe functie nu bevestigd is door gelekte onderdelen van de iPhone 8. Je kunt het onderdeel hierboven bewonderen.

De extra uitsparingen bovenin het toestel worden naar verluidt gebruikt voor meerdere camera’s, die diepte kunnen registreren. De uitsparingen komen overeen met eerder gelekte schetsen uit de fabriek.

iPhone 8 in het wild gespot

Allemaal leuk en aardig, maar de heilige graal blijft een foto van de iPhone 8 in het wild. De lekker Benjamin Geskin heeft de afgelopen maanden een flinke reputatie opgebouwd. Hij maakt vaak renders op basis van zijn bronnen. Meestal gaat het dan om gedetailleerde tekeningen en afmetingen die hij omtovert tot een strakke afbeelding.

Dit keer beweert de lekker echter zelfs niks te hebben gemaakt. Hij heeft namelijk een iPhone 8 dummy weten te bemachtigen. Het gaat om een niet werkend model. Dummy’s worden vaak gemaakt voor hoesjesmakers en accesoirefabrikanten. Zij moeten immers al eerder aan de slag gaan met de nieuwste iPhones. Anders kunnen consumenten niet meteen allerlei hoesjes en accessoires voor hun nieuwe telefoon kopen.

Als de bron van Geskin dus betrouwbaar is, wat lang niet altijd het geval is, dan is dit precies hoe de iPhone 8 eruit gaat zien. Het toestel kan niet aan, maar hiermee is de uiteindelijke iPhone 8 dus hoogstwaarschijnlijk in het wild gespot. De dummy komt precies overeen met eerder gelekte informatie.

Het ontwerp is vrij kaal. Nergens is een vingerafdrukscanner te bekennen en de achterkant is net zo strak als de voorkant. Begrijp ons niet verkeerd, want dat is juist een enorm pluspunt. Het levert namelijk een futuristisch toestel op waarbij vooral het scherm goed naar voren komt.

De chromen rand rondom de verticaal gepositioneerde dubbele camera valt zo wel erg op. Juist nu de rest zo donker en strak is contrasteert die rand enorm met de rest. Wellicht valt het in het echt mee. We gaan het zeer binnenkort ontdekken, want Geskin beweert ook een tweede hands-on video en betere foto’s te hebben bemachtigd!

Bron: Geskin

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters