iPhone 8: zo lost Apple de afwezigheid van fysieke home knop op

Op 12 september verwachten we de onthulling van de iPhone 7s, 7s Plus en natuurlijk de iPhone 8. Dit laatste toestel zou de grote trots van Apple moeten worden met een randloos ontwerp, OLED display en gezichtsherkenningsfeature. Doordat het toestel een hoge screen-to-body ratio heeft is er echter geen ruimte meer voor een fysieke home knop. Een nieuw rapport van Bloomberg geeft meer inzicht over wat Apple hierop heeft bedacht.

Fysieke home knop geeft drie interactie mogelijkheden

Op de huidige iPhones heb je nog wel een fysieke home knop aan de onderkant en kun je deze op drie manieren gebruiken. Door hem kort in te drukken ga je terug naar je home scherm. Druk je er langer op, dan krijg je de behulpzame Siri. En als je hem twee keer kort na elkaar indrukt, krijg je een overzicht van de openstaande applicaties.

iPhone home knop in gebruik

Homeknop interactie via swipe gebaren

Omdat de home knop in zijn huidige vorm zal verwijnen op de iPhone 8, is Apple bezig geweest om deze drie acties te implementeren op een andere manier. Volgens het Bloomberg rapport zou dat gaan gebeuren door middel van swipe gebaren.  Het rapport zou gebaseerd zijn op legitieme foto’s van het toestel, welke de Bloomberg journalisten met eigen ogen zouden hebben gezien.

iPad software dock
iOS 11 dock op de iPad

Software dock komt op de plek van de home knop

Op de plek waar zich nu de home knop bevindt, zou de iPhone 8 een soort software dock krijgen, waarin de vaak gebruikte apps zichtbaar zijn. Door deze naar het midden van het scherm te slepen, zou je het toestel kunnen ontgrendelen. Een soortgelijke actie zou je brengen naar het overzicht van de openstaande apps, wanneer je dit doet terwijl je een app hebt openstaan. Dit zou dus het twee keer drukken op de home knop vervangen. Door bij dit overzicht verder naar boven te swipen, zou je vervolgens weer terechtkomen op het hoofdscherm.

Multitask overzicht ook aangepakt

Naast het feit dat de interactie om het overzicht te openen is veranderd, zou het overzicht zelf ook zijn aangepakt. Op het moment worden de openstaande applicaties half over elkaar heengeschoven als een soort stapel kaarten. Op de iPhone 8 zou je deze “kaarten” volledig kunnen zien, zonder dat de volgende kaart de vorige gedeeltelijk bedekt.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters