iPhone 8: zo lost Apple de afwezigheid van fysieke home knop op

Op 12 september verwachten we de onthulling van de iPhone 7s, 7s Plus en natuurlijk de iPhone 8. Dit laatste toestel zou de grote trots van Apple moeten worden met een randloos ontwerp, OLED display en gezichtsherkenningsfeature. Doordat het toestel een hoge screen-to-body ratio heeft is er echter geen ruimte meer voor een fysieke home knop. Een nieuw rapport van Bloomberg geeft meer inzicht over wat Apple hierop heeft bedacht.

Fysieke home knop geeft drie interactie mogelijkheden

Op de huidige iPhones heb je nog wel een fysieke home knop aan de onderkant en kun je deze op drie manieren gebruiken. Door hem kort in te drukken ga je terug naar je home scherm. Druk je er langer op, dan krijg je de behulpzame Siri. En als je hem twee keer kort na elkaar indrukt, krijg je een overzicht van de openstaande applicaties.

iPhone home knop in gebruik

Homeknop interactie via swipe gebaren

Omdat de home knop in zijn huidige vorm zal verwijnen op de iPhone 8, is Apple bezig geweest om deze drie acties te implementeren op een andere manier. Volgens het Bloomberg rapport zou dat gaan gebeuren door middel van swipe gebaren.  Het rapport zou gebaseerd zijn op legitieme foto’s van het toestel, welke de Bloomberg journalisten met eigen ogen zouden hebben gezien.

iPad software dock
iOS 11 dock op de iPad

Software dock komt op de plek van de home knop

Op de plek waar zich nu de home knop bevindt, zou de iPhone 8 een soort software dock krijgen, waarin de vaak gebruikte apps zichtbaar zijn. Door deze naar het midden van het scherm te slepen, zou je het toestel kunnen ontgrendelen. Een soortgelijke actie zou je brengen naar het overzicht van de openstaande apps, wanneer je dit doet terwijl je een app hebt openstaan. Dit zou dus het twee keer drukken op de home knop vervangen. Door bij dit overzicht verder naar boven te swipen, zou je vervolgens weer terechtkomen op het hoofdscherm.

Multitask overzicht ook aangepakt

Naast het feit dat de interactie om het overzicht te openen is veranderd, zou het overzicht zelf ook zijn aangepakt. Op het moment worden de openstaande applicaties half over elkaar heengeschoven als een soort stapel kaarten. Op de iPhone 8 zou je deze “kaarten” volledig kunnen zien, zonder dat de volgende kaart de vorige gedeeltelijk bedekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. E. Buelens -

    In dit artikel wordt de 4e functie van de homeknop nog vergeten. Je kunt instellen dat hij bij 3 keer kort achter elkaar drukken de snelle opties voor toegankelijkheid opent.

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters