‘Apple voorziet volgende iPhone en iPad van randloos scherm’

Hoewel de iPhone 7 pas net uit is, gaan over de iPhone 8 al een tijdje veel geruchten. Een van de meest voorkomende geruchten is dat de nieuwe smartphone van Apple een randloos scherm zou krijgen. Nu bevestigen ook Barclays-analisten Blayne Curtis en Christopher Hemmelgarn deze verhalen.

iPhone 8 geruchten

Zoals gezegd zijn er al een aantal geruchten over de iPhone 8 verschenen. Zo zou hij een betere camera krijgen dan zijn voorganger en volgens KGI Securities-analist Ming Chi Kuo krijgt hij ook een behuizing van glas en metaal. Ook gaat Apple waarschijnlijk afscheid nemen van zijn iconische thuisknop ten faveure van een randloos scherm.

Randloos scherm

Het laatste gerucht wordt nu door twee analisten van Barclays opnieuw kracht bijgezet. Zij beweren dat zij de informatie direct van een van de leveranciers van Apple in Azië hebben. “Het design van de iPhone 8 staat nog niet honderd procent vast. Maar we geloven dat Apple voor een randloos scherm gaat, met gebogen schermen die groter zijn ten opzichte van de voorgangers. De nieuwe telefoon krijgt een 5-inchscherm ten opzichte van de 4,7 inch van de iPhone 7. De 8 Plus krijgt een 5,8-inchscherm ten opzichte van de 5,5 inch van de iPhone 7 Plus”, aldus Curtis en Hemmelgarn. Ook de nieuwe iPads krijgen volgens de analisten een randloos scherm.

Telefoons niet groter

Met een groter scherm verwacht je dat de iPhone 8-modellen ook groter zijn ten opzichte van hun voorgangers. Dat spreken Curtis en Hemmelgarn echter tegen. Door het randloze ontwerp zou er namelijk meer ruimte zijn voor de schermen. Daardoor zouden de grotere displays toch op een smartphone van hetzelfde formaat passen.

Oled-schermen voorde iPhone 8 Plus

Als laatste zeggen de analisten van Barclays dat de iPhone 8 Plus een oled-scherm krijgt. Die zou Apple inkopen van Samsung en LG. Dit doet het Amerikaanse bedrijf waarschijnlijk vanwege leveringsproblemen. De fabrieken van Sharp, dochterbedrijf van Apples leverancier Foxconn, zijn waarschijnlijk pas in 2018 operationeel. De ‘gewone’ iPhone van de achtste generatie voorziet Apple naar verluidt voorlopig nog van lcd-schermen.

Bron: BusinessInsider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters