iPhone 8 en iPhone 8 Plus met Augmented Reality-camera

Naast de nieuwe high-end iPhone X smartphone onthulde Apple’s Tim Cook het vervolg op de iPhone 7 en 7 Plus in de vorm van twee nieuwe toestellen: de iPhone 8 en 8 Plus. Dit is wat je moet weten over deze nieuwe smartphones.

iPhone 8 en 8 Plus zijn een feit

Eerder waren er al verwijzingen gevonden in een code van een gelekte Golden Master van iOS 11 naar de naam iPhone 8. Die naam is natuurlijk hetzelfde gebleven. De iPhone 7 is er dus inderdaad niet gekomen.

Dit is opmerkelijk aangezien Apple tot nu toe iedere twee jaar een compleet nieuwe iPhone heeft uitgebracht. Dat nieuwe model werd dan altijd opgevolgd door een s-model met kleine verbeteringen en hetzelfde uiterlijk.

Apple iPhone 8 iPhone Plus

De looks

Wat is er dan veranderd aan deze smartphone? Allereerst heeft de nieuwste iPhone zowel op de voorkant als de achterkant glas. De telefoon wordt beschikbaar in de kleuren zilver, space grey en een model met een gouden finish. Apple claimt het glas van deze iPhone sterker te hebben gemaakt dan het glas dat voor de vorige modellen is gebruikt waardoor het minder snel breekt. Daarnaast zijn de smartphones water- en stofdicht.

De true tone technology van het scherm zorgt er voor dat de kleuren op de scherm van het iPhone zich aanpast op het licht om ons heen. Dit is fijn voor je ogen, al helemaal in een donkere omgeving. Ook de vertrouwde fysieke thuisknop zit er nog altijd op.

En dan het geluid. Het geluid van deze nieuwe iPhones is 25 procent harder dan het geluid van de iPhone 7. Ook de bas is dieper. Voor de mensen die hadden gehoopt dat de headphone jack terug zou komen, slecht nieuws. Dit gaat natuurlijk niet gebeuren.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

De brains

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus ondersteunen beide 4G+ en Bluetooth 5.0. Voor de nieuwe smartphones wordt gebruik gemaakt van een nieuwe chip: A11 Bionic. Dit moet de smartphones 70 procent sneller maken dan de iPhone 7.

Deze updates van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn echter allemaal updates die je verwacht bij een nieuwe smartphone..

De veelbelovende camera

Het lijkt er op dat de camera van de iPhone 8 en iPhone 8+ het ding zijn dat deze smartphone echt heel tof maakt, of in ieder geval zou moeten maken. De vernieuwde camera ziet er op het eerste gezicht uit als alle vorige updates van de vorige iPhones.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

De nieuwe smartphones zijn voorzien van een 12-megapixel camera. De camera vangt 83 procent meer licht dan de oude iPhone camera. Deze image signal processor van de camera zorgt voor een snellere autofocus wanneer er weinig licht is. Hiermee garandeert Apple de hoogste kwaliteit video- en foto’s die ooit in realtime zijn vastgelegd met een smartphone. Ja, dat is nogal wat.

”HUGE smartphone news” – Tim Cook

De camera is voorzien van portrait lighting. Deze speciale feature, die beschikbaar wordt bij de iPhone 8 Plus, maakt het mogelijk om de lichtinval op iemands gezicht aan te passen in de portretmodus.

De camera van de nieuwe iPhones kan 4K videos schieten met 60 fps. Dat is wel nice!

Nieuwe Augmented Reality technologie in de camera

De camera van de camera op de iPhone 8 en iPhone 8 Plus is zo ontworpen dat hij perfect werkt met de Apple’s ARKit. De iPhones hebben een nieuwe gyroscoop en accelerometer. Ook zijn de camera’s, processor en pru aangepast op Augmented Reality alleen verduidelijkte Apple niet hoe dat is gebeurd.

Met de nieuwe mogelijkheden van de camera wil Apple AR mainstream maken. De beelden zagen er veelbelovend uit. Je zou denken dat ze dat mainstream maken wel kan gaan lukken.

Draadloos opladen

De geruchten gingen al een tijdje dat de iPhone 8 en iPhone 8 Plus draadloos opgeladen konden worden. Dit is inderdaad waar. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van dezelfde techniek als ook al bekend was van de Apple Watch. Doordat dit model nu is voorzien van een glazen achterkant kan de smartphone draadloos worden opgeladen. Dit was bijvoorbeeld niet mogelijk bij de iPhone door de aluminium body.

Om de smartphone op te laden moet je hem op een draadloze charging pad plaatsen genaamd AirPower. Apple maakt gebruik van het Qi charging standard. Goed nieuws dus voor iedereen die al zo’n ding in huis heeft.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Wat moet dat kosten?

De iPhone 8 en 8 Plus moeten de nieuwe mainstream modellen van Apple gaan worden. Toch liegen de prijzen er niet om.

De prijs van de iPhone 8, met 4,7-inch beeldscherm, wordt 699 dollar en de prijs van de iPhone 8 Plus, met 5,5-inch beeldscherm, wordt 799 dollar. Hou je hart even vast want hier volgen de prijzen in euro’s: de iPhone 8 met 64GB gaat 809 euro kosten, en het 256GB-model gaat 979 euro kosten. de iPhone 8 Plus van 64GB zal te koop zijn in Nederland voor 919 euro en het 256GB-model zal over de toonbank gaan voor 1089 euro. Au.

De iPhones komen 22 september beschikbaar en zijn te bestellen vanaf 15 september.

Check ook het nieuws over de high-end iPhone X en de Apple Watch 3.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters