‘Samsung gaat 60 miljoen Super Amoled-displays voor iPhone 8 produceren’

Samsung gaat 60 miljoen Super Amoled-displays produceren voor de iPhone 8. Hiervoor zou de fabrikant inmiddels een deal voor hebben getekend met Apple. Het is nog niet bekend voor welke iPhone 8 Samsung het scherm gaat produceren.

All About Phones Apple iPhone 7 reviewDe afgesloten deal is de tweede deal die de bedrijven sluiten. In de eerste deal kwamen Samsung Display en Apple overeen om 100 miljoen displays te produceren. Het bod dat nu zou zijn afgesloten gaat om 60 miljoen panelen. In beide gevallen gaat het om de productie van Super Amoled-displays, het schermtype waarmee Samsung ook zijn eigen toptelefoons uitrust.

Volgens een bron en de financiële resultaten van Apple zijn er in 2016 200 miljoen iPhones verkocht. De deals die nu zijn gesloten hebben betrekking op 80 procent van dit aantal. Het is nog onbekend of er daarom ook een derde deal wordt gesloten. Volgens bronnen zal de iPhone 8 in twee of drie varianten komen. En zal het premium model een Super Amoled-display krijgen, waarschijnlijk gaat het hier dan om de iPhone 8 Plus.

Ongeveer 70 procent van de smartphones die Samsung zelf maakt, heeft een Super Amoled-display. Apple gebruikt voor zijn iPhones nu nog IPS LCD-displays van verschillende fabrikanten zoals LG Display, Sharp en Japan Display.

Samsung Display heeft een marktaandeel van 95 procent op het gebied van Super Amoled-displays voor mobiele apparaten. Samsung Display’s rivaal, LG Display, heeft als doelstelling om volgend jaar de tweede Super Amoled-leverancier van Apple te worden.

Verwachtingen voor Samsung en Apple in het komend jaar

Volgens bronnen heeft Samsung een doelstelling voor het nieuwe Galaxy S8 toestel. Het bedrijf wil 60 miljoen Galaxy S8 toestellen verkopen. De Galaxy S7 verkocht 48 miljoen toestellen en de Galaxy S6 en S5 verkocht 45 miljoen toestellen.

De Samsung Galaxy S8 zal in april verkrijgbaar zijn en de iPhone 8 wordt waarschijnlijk ergens in september aangekondigd. Opvallend is dat er met geen woord wordt gerept over een iPhone 7s: daarom lijkt het erop dat Apple het ‘s’-exemplaar in het geval van de iPhone 7 niet gaat maken en direct de stap maakt naar de iPhone 8.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters