‘Apple brengt volgend jaar iPhone 8 met amoled-scherm’

Apple bracht de laatste jaren steevast twee versies van zijn iPhones uit. Bij de zevende generatie zijn dat bijvoorbeeld de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Apple zou voor de achtste generatie van zijn iPhone echter hele andere plannen hebben. Het bedrijf zou volgend jaar drie toestellen willen uitbrengen, waaronder een iPhone 8 met amoled-scherm.

iPhone 7

iPhone 8 met amoled-schermZoals gezegd kent de zevende generatie telefoon van Apple dus twee modellen: de iPhone 7 en 7 Plus. Deze verschillen op een aantal punten van elkaar. Zo heeft de iPhone 7 Plus bijvoorbeeld een groter scherm dan zijn kleine broertje (5.5 inch tegen 4,7 inch). Ook heeft de 7 Plus een dubbele achtercamera met optische zoom met een groothoeklens. Daarnaast heeft hij een hogere full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels, waar de iPhone 7 op 1334 bij 750 pixels uitkomt.

iPhone 8 met amoled-scherm

Naar verluidt zou Apple deze strategie bij de iPhone 8 willen uitbreiden. Dat beweert KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. Volgens hem gaat Apple namelijk drie iPhone 8-modellen uitbrengen. Naast de ‘normale’ toestellen met lcd-displays van 4,7 en 5,5 inch zou Apple namelijk ook een iPhone 8 met amoled-scherm willen uitrollen. De verwachting is daarbij dat zowel het model met het 5,5-inch lcd-scherm als de editie met amoled-scherm een dubbele camera krijgen. Eerdere geruchten suggereerden al dat Apple drie iPhones op de planning had staan die allemaal een glazen achterkant hebben.

Andere geruchten

Ondanks dat het nieuwe vlaggenschip van Apple pas net uit is, regent het de laatste tijd geruchten over de iPhone 8. De smartphone zou bijvoorbeeld geen thuisknop krijgen. Ook zou de telefoon volgens verschillende bronnen draadloos opgeladen kunnen worden zonder mat. In plaats daarvan maakt het toestel naar verluidt gebruik van een technologie van Energous. Die zorgt ervoor dat je je telefoon via een app kan laten opladen als je iPhone zich binnen vijf meter van de adapter in de muur bevindt.

Bron: MacRumors

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters