‘Apple brengt volgend jaar iPhone 8 met amoled-scherm’

Apple bracht de laatste jaren steevast twee versies van zijn iPhones uit. Bij de zevende generatie zijn dat bijvoorbeeld de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Apple zou voor de achtste generatie van zijn iPhone echter hele andere plannen hebben. Het bedrijf zou volgend jaar drie toestellen willen uitbrengen, waaronder een iPhone 8 met amoled-scherm.

iPhone 7

iPhone 8 met amoled-schermZoals gezegd kent de zevende generatie telefoon van Apple dus twee modellen: de iPhone 7 en 7 Plus. Deze verschillen op een aantal punten van elkaar. Zo heeft de iPhone 7 Plus bijvoorbeeld een groter scherm dan zijn kleine broertje (5.5 inch tegen 4,7 inch). Ook heeft de 7 Plus een dubbele achtercamera met optische zoom met een groothoeklens. Daarnaast heeft hij een hogere full HD-resolutie van 1920 bij 1080 pixels, waar de iPhone 7 op 1334 bij 750 pixels uitkomt.

iPhone 8 met amoled-scherm

Naar verluidt zou Apple deze strategie bij de iPhone 8 willen uitbreiden. Dat beweert KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. Volgens hem gaat Apple namelijk drie iPhone 8-modellen uitbrengen. Naast de ‘normale’ toestellen met lcd-displays van 4,7 en 5,5 inch zou Apple namelijk ook een iPhone 8 met amoled-scherm willen uitrollen. De verwachting is daarbij dat zowel het model met het 5,5-inch lcd-scherm als de editie met amoled-scherm een dubbele camera krijgen. Eerdere geruchten suggereerden al dat Apple drie iPhones op de planning had staan die allemaal een glazen achterkant hebben.

Andere geruchten

Ondanks dat het nieuwe vlaggenschip van Apple pas net uit is, regent het de laatste tijd geruchten over de iPhone 8. De smartphone zou bijvoorbeeld geen thuisknop krijgen. Ook zou de telefoon volgens verschillende bronnen draadloos opgeladen kunnen worden zonder mat. In plaats daarvan maakt het toestel naar verluidt gebruik van een technologie van Energous. Die zorgt ervoor dat je je telefoon via een app kan laten opladen als je iPhone zich binnen vijf meter van de adapter in de muur bevindt.

Bron: MacRumors

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters