Foto’s tonen uiteindelijke ontwerp iPhone 8 in vol ornaat

Er zijn vermeende mockups van het uiteindelijke ontwerp van de iPhone 8 opgedoken.  Zo krijgen we vier maanden van tevoren al een goed beeld van hoe de high-end smartphone eruit gaat zien.

Eindelijk een compleet vernieuwende iPhone

We kijken reikhalzend uit naar de lancering van de iPhone 8. Na een aantal relatief saaie modellen komt Apple eind dit jaar eindelijk weer met een compleet nieuw design en interessante functies. De huidige modellen zien er praktisch hetzelfde uit als de iPhones uit 2014.

Apple iphone 8

Dat zie je ook terug in de verkoopcijfers. Tim Cook klaagde onlangs zelfs nog dat consumenten minder iPhones kopen doordat er continu geruchten rondom de iPhone 8 voorbijkomen. Een iPhone kost immers een flinke smak geld, dus dan kun je beter wachten op een echt vernieuwend model.

Maar hoe gaat het high-end toestel er uit zien? Het toestel heeft naar verluidt een OLED scherm dat een groot gedeelte van de voorkant bedekt. Daarmee heeft de iPhone 8 volgens bronnen binnen de industrie dunnere schermranden dan de Samsung Galaxy S8.

Apple iphone 8

Een roestvrijstalen frame houdt twee 2.5D glazen panelen bij elkaar. Daardoor krijg je een naadloos ontwerp, waarbij alle onderdelen in elkaar over lopen. Voor de dunnere schermranden moet de vingerafdrukscanner opgeofferd worden. Wat gaat Apple daarmee doen?

Apple en Samsung werken al jaren aan een technologie die het mogelijk maakt om de vingerafdrukscanner onder het glas te verwerken. Op dit vlak spreken de geruchten elkaar echter tegen. Er wordt beweerd dat de iPhone 8 de eerste smartphone met zo’n implementatie wordt, terwijl andere geruchten juist erop wijzen dat de technologie nog niet klaar is voor massaproductie. Op naar de achterkant van het toestel?

Apple iphone 8

Dit is de iPhone 8: accurate mockups duiken op

Laten we hopen van niet. Voor dat soort details zullen we nog even geduld moeten hebben. Toch kunnen we vandaag al het uiterlijk van de iPhone 8 bewonderen. De techsite BGR heeft namelijk een mockup van de high-end smartphone bemachtigd. De mockup is hoogstwaarschijnlijk gebaseerd op gelekte documenten uit fabrieken die de iPhone 8 in elkaar gaan zetten.

Apple iphone 8

De foto’s komen overeen met de renders die eerder deze week opdoken. Hiermee krijgen we een goed beeld van hoe de iPhone 8 er zeer waarschijnlijk uiteindelijk uit gaat zien. Inderdaad loopt het 2.5D glas aan beide kanten naadloos in het frame over. Aan de achterkant valt de uitstekende camerabump meteen op. De module is verticaal gepositioneerd, in plaats van horizontaal.

Het gaat om een sterk verbeterde dubbele camera, inclusief LED flash en een microfoon. Daarin huist als het goed is ook de 3D-technologie waarover we veel voorbij hebben zien komen. Het laatste wat we logischerwijs kunnen concluderen, is dat de 3.5mm headphone jack niet terugkomt. Nadat Apple vorig jaar riep dat het moedig was om de geliefde port weg te halen hadden we natuurlijk ook niet anders verwacht.

Apple iphone 8

Al met al lijkt het een zeer strakke smartphone te gaan worden. Je moet maar houden van het glimmende frame, al is de kans aanwezig dat Apple zelf voor een andere finish kiest. Over vier maanden gaat Apple de iPhone 8, iPhone X of iPhone Edition  onthullen. Tegen die tijd gaan grote hoesjesmakers ook met het toestel aan de slag, dus we krijgen het toestel ongetwijfeld al eerder te zien.

Bron: BGR

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters