‘Zoveel nieuwe iPhones verwacht Apple te gaan verkopen’

Apple heeft grootse plannen voor zijn nieuwe iPhones, waaronder de langverwachte iPhone 8. Maar wat verwacht de smartphonefabrikant er zelf van?

De nieuwe iPhones

We weten al dat Apple grote plannen heeft voor de volgende iPhones. Maar wat verwacht de smartphonefabrikant er zelf van? De concurrentie is dit jaar heviger dan ooit. De Samsung Galaxy S8 gooit hoge ogen met zijn randloze ontwerp, en Huawei timmert nog steeds hard aan de weg. Apple heeft er echter wel vertrouwen in.

Apple iPhone 8

Althans, dat lijkt te blijken uit de leveranciersketen van de techgigant. Digitimes, een betrouwbare bron voor dit soort informatie, bericht dat Apple in totaal 230 miljoen nieuwe iPhones verwacht te gaan verkopen. Eerder beweerden bronnen binnen de industrie al dat Apple 95 miljoen OLED panelen bij Samsung heeft besteld.

iPhone 8

Het is nog niet duidelijk of die panelen enkel voor de speciale iPhone 8 bestemd zijn. Naar verluidt wil Apple vooral gaan innoveren met het duurdere vlaggenschip, terwijl de goedkopere iPhone 7s en 7s Plus vrij standaard opvolgers van de iPhone 7 worden.

iPhone 8

Hoe dan ook is het duidelijk dat Apple verwacht dat het flink gaat scoren. Alleen voor 2017 heeft het al bijna 100 miljoen nieuwe iPhones besteld. Veel gebruikers zullen naar verwachting op het punt staan om een nieuw model te kopen, juist nu Apple’s toestellen er de afgelopen jaren steeds weer praktisch hetzelfde uitzagen. Kan een nieuw ontwerp ze wel over de streep trekken?

Hoeveel mag dat gaan kosten

De bronnen van Digitimes hebben ook bevestigd dat Apple vijftig miljoen chips per kwartaal heeft besteld. Leveranciers zoals Qualcomm en Broadcom beginnen deze maand al met het opbouwen van een flinke voorraad. Vervolgens wordt in het derde kwartaal de productie nog eens opgevoerd.

Maar hoeveel gaan de nieuwe iPhones kosten? Volgens analist Steven Mulinovich zal de 64GB variant van de iPhone 8 ongeveer 900 euro gaan kosten. De iPhone 7s en iPhone 7s Plus gaan waarschijnlijk respectievelijk 650 euro en 750 euro kosten. Althans, als we de analist moeten geloven. Voor de echte prijzen zullen we nog even geduld moeten hebben.

Bron: DigiTimes

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters