‘iPhone 8 krijgt nieuwe manier van draadloos opladen’

De iPhone 7 is een strak vlaggenschip met alles erop en eraan. Of eigenlijk bijna alles. Apple laat namelijk één veelgevraagde functie continu weg uit zijn smartphones: draadloos opladen. Geruchten suggereren echter dat daar binnenkort verandering in gaat komen en dat Apple het opladen zonder draad makkelijker dan ooit gaat maken.

Energous Apple draadloos opladenNormalerwijs werkt draadloos opladen door je telefoon op een mat of ander station te plaatsen. Veel gebruikers zijn hier al redelijk tevreden mee. Maar Apple ziet minder in deze technologie. Het bedrijf zegt dat het qua gebruikersgemak weinig beter is dan opladen met een ‘ouderwets’ draadje.

‘Samenwerking met Energous’

Daarom lijkt de technologiegigant samen te werken met het bedrijf Energous. Naar verluidt willen de twee bedrijven samen een nieuwe manier van draadloos opladen introduceren. Die werkt door middel van een zender die je in het stopcontact steekt. Vervolgens zou je je iPhone 8 op elk moment kunnen opladen, zolang hij zich binnen vijf meter van de zender bevindt. Het systeem zou dus geen gebruikmaken van matten of draden.

Hints op samenwerking

Overigens is de samenwerking tussen Energous en Apple nog niet bevestigd. Er zijn echter wel verschillende hints die op een samenwerkingsverband tussen de twee bedrijven wijst. Zo heeft Dialog Semiconductor, dat voor 70 procent in handen is van Apple, onlangs een investering van 10 miljoen dollar gedaan in Energous. Energous heeft op zijn beurt bekendgemaakt dat het met een van de top vijf consumentenelektronicabedrijven samenwerkt.

Andere geruchten iPhone 8

Hoewel de iPhone 7 pas net uit is, zijn er al genoeg geruchten over de iPhone 8. Zo zou Apple afscheid nemen van de thuisknop en gaan voor een volledig randloos scherm. Ook krijgt de iPhone 8 naar verluidt een behuizing van keramiek.

Bron: BGR via PhoneArena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters