Sharp president bevestigt OLED scherm iPhone 8

De president van Sharp heeft afgelopen zaterdag tijdens een toespraak bevestigd dat Apple over gaat stappen op OLED panelen. Die keuze brengt interessante mogelijkheden met zich mee voor de iPhone 8.

iPhone 8

OLED iPhone 8
Sharp President Tai Jeng-wu

Volgend jaar bestaat de iPhone tien jaar, een jubileum dat Apple naar verluidt gaat vieren met de aankondiging van de iPhone 8. Na de relatief conservatieve iPhone 7 en iPhone 7 Plus zal het bedrijf naar verwachting een compleet nieuw ontwerp en innovatieve hardware gaan introduceren. Een van de grote veranderingen wordt waarschijnlijk de overstap van LCD naar OLED.

Meer controle

Vorige week beweerde de Nikkei Asian Review nog dat er drie versies van de iPhone 8 komen, waarvan een variant een 5-inch scherm zou hebben, naast de normale formaten van 4.7-inch en 5.5-inch. Apple heeft al aangegeven dat het meer controle wil over het ontwikkelingsproces van het scherm van de iPhone. Daarom kocht Foxconn eerder jaar Sharp voor $6.2 miljard.

OLED panelen

Foxconn is voor een groot deel verantwoordelijk voor het produceren van Apple’s smartphone. Sharp president Tai Jeng-wu, ook een bestuurslid van Foxconn, sprak afgelopen zaterdag studenten van Tatung University toe. Tijdens zijn speech zei hij dat Apple naar OLED panelen over moet stoppen om de tegenvallende iPhone verkopen op te krikken. “Het is een crisis, maar ook een kans.” Aldus Tai.

Nieuwe fabrieken

OLED biedt een beter contrast dan de Apple’s huidige LTPS scherm. Daarnaast zijn OLED panelen flexibeler, waardoor het mogelijk wordt om iPhones met gebogen schermen te produceren. Het is een trend binnen de smartphonefabrikant waar Apple vroeg of laat waarschijnlijk ook aan zal geloven. Sharp is verantwoordelijk voor de huidige schermen van Apple, maar zal nieuwe fabrieken moeten bouwen om genoeg OLED panelen voor Apple te produceren. “We zijn nu bezig met het bouwen van nieuwe (OLED) fabrieken in Japan, maar we zouden ze ook in Amerika kunnen produceren”.

Bevestiging

De president van Sharp benadrukte nog eens hoe de iPhone evolueert: “De iPhone is aan het veranderen en nu gaat Apple overstappen van LTPS naar OLED panelen. We weten niet of Apple’s OLED iPhones aan gaan slaan, maar als Apple niet dit pad inslaat en zichzelf verandert, dan zal er geen innovatie zijn.”

Ambitieuze plannen heeft

Naar verluidt zullen de 4.7-inch en 5-inch iPhone 8 varianten nog steeds gebruik maken van een LTPS paneel, terwijl het premium 5.5-inch model een OLED scherm zal hebben. Het is ongebruikelijk dat we zo vroeg al een bevestiging ontvangen van een betrouwbare bron. Het zal nog even duren voor de echte grote lekken binnen druppelen, maar het is duidelijk dat Apple ambitieuze plannen heeft.

Bron: Nikkei

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters