‘Alle iPhones krijgen in 2019 OLED schermen’

Het is niet verrassend dat het storm loopt met geruchten over de iPhone 8 nu de lancering van het toestel dichterbij begint te komen. Maar het lijkt er ook op dat hoe dichterbij de lancering komt, hoe meer berichten beginnen op te duiken over zijn opvolger. Van de drie vlaggenschip toestellen die Apple dit jaar uitbrengt, zou alleen de iPhone 8 uitgerust zijn met een OLED display. Volgens de laatste geruchten zou Apple dit echter in de toekomst willen veranderen. Vanaf 2019 zou het bedrijf standaard alle iPhones willen voorzien van OLED schermen.

iPhone 8Elk jaar meer OLED toestellen totdat het in 2019 de norm wordt

Het bericht over Apple’s plannen is afkomstig van een Koreaans rapport van The Bell, welke verantwoordelijk is voor het verfijnen van de plannen van het bedrijf Interflex. Interflex is sinds kort één van de leveranciers van Apple. Volgens het rapport van The Bell verwacht apple dit jaar 60 miljoen toestellen te verkopen met een OLED scherm. Dit zou neerkomen op 40 procent van alle verkopen. In 2018 zou Apple een verdubbeling van dit aantal verwachten. Uiteindelijk zou het in 2019 zover zijn dat alle toestellen standaard uitgerust worden met een OLED display. Het bericht van The Bell komt overeen met eerdere berichten van analist Ming-Chi Kuo. Volgens Kuo zou Apple zelfs al eind 2018 helemaal overschakelen naar OLED schermen.

OLED zorgt voor duurdere toestellen?

Volgens sommigen is het OLED scherm van de iPhone 8 de reden dat het de duurste iPhone ooit wordt. Het toestel zou minimaal 1000 dollar gaan kosten. Anderen wijzen erop dat de hogere prijs niet alleen door het display veroorzaakt wordt. Verwacht wordt namelijk dat de smartphone uitgerust zal worden maar enkele nieuwe features. Hierbij kan gedacht worden aan draadloos opladen en een irisscanner. Apple zou bij de iPhone 8 alles uit de kasten willen halen, omdat het de tiende verjaardag van het toestel is. Het hoeft dus niet persé zo te zijn dat Apple toestellen vanaf 2019 allemaal 1000 dollar zullen kosten.

Bron: Patently Apple

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters