Aantal incidenten met opgezwollen iPhone 8 batterijen loopt op

We kunnen ons allemaal nog de moeilijkheden met Samsung’s Galaxy Note 7 toestellen herinneren van vorig jaar. Dit jaar heeft de smartphonemaker extra zijn best gedaan om met foolproof batterijen te komen en tot nu toe zijn er ook nog geen gevaarlijke dingen over de Galaxy S8 handsets gerapporteerd. Dit jaar lijkt Apple echter wel wat problemen te hebben met opgezwollen batterijen van de iPhone 8.

Zeven gevallen van iPhone 8 batterijproblemen

Sinds de lancering van de iPhone 8 zijn er in totaal zeven gevallen gevallen geweest, waarbij de batterij van het toestel opeens begon op te zwellen. Dit vervelende gedrag van de batterij overkwam gebruikers in Canada, Griekenland, Japan, Taiwan en Hong Kong. In ten minste één geval begon het probleem al meteen. Bij de andere gedupeerden begon de batterij op te zwellen na een val of tijdens het opladen.

iPhone 8 opgezwollen batterijen

Opgezwollen batterijen ook gevaarlijk

Een opgezwollen batterij heeft absoluut negatieve gevolgen, maar het is in ieder geval beter dan een batterij die meteen in brand vliegt. Als je merkt dat je de batterij van je toestel groter wordt, moet je echter wel oppassen en hem niet meer gebruiken. Uiteindelijk zou een gezwollen batterij namelijk ook in brand kunnen vliegen. Daarnaast is er natuurlijk helemaal geen ruimte voor zo’n dikke batterij in het toestel en zullen andere onderdelen ook beschadigd worden.

Apple bezig met onderzoek naar falende toestellen

Hoewel elk geval van batterijproblemen er één teveel is, is zeven op de miljoenen verkochte iPhone 8 handsets statistisch gezien geen significant aantal. Apple heeft wel geconfirmeerd dat de gevallen onderzocht worden. We zullen zien wat er uit het onderzoek komt. Vorig jaar koos Samsung ervoor om na vijfendertig brand-gevallen de handsets weer terug te roepen en niet meer te verkopen.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Vorig jaar koos Samsung ervoor om na vijfendertig brand-gevallen de handsets weer terug te roepen en niet meer te verkopen.

  Dit klopt niet all about phones!!
  Na de heropstart van de verkoop van de note 7 bleken ook die accu’s problemen te hebben, hierbij zijn ook enkele gewonden bij gevallen!.
  Dat is tot nu toe niet bij apple voorgekomen.
  Dus totaal niet te vergelijken…

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters