Aantal incidenten met opgezwollen iPhone 8 batterijen loopt op

We kunnen ons allemaal nog de moeilijkheden met Samsung’s Galaxy Note 7 toestellen herinneren van vorig jaar. Dit jaar heeft de smartphonemaker extra zijn best gedaan om met foolproof batterijen te komen en tot nu toe zijn er ook nog geen gevaarlijke dingen over de Galaxy S8 handsets gerapporteerd. Dit jaar lijkt Apple echter wel wat problemen te hebben met opgezwollen batterijen van de iPhone 8.

Zeven gevallen van iPhone 8 batterijproblemen

Sinds de lancering van de iPhone 8 zijn er in totaal zeven gevallen gevallen geweest, waarbij de batterij van het toestel opeens begon op te zwellen. Dit vervelende gedrag van de batterij overkwam gebruikers in Canada, Griekenland, Japan, Taiwan en Hong Kong. In ten minste één geval begon het probleem al meteen. Bij de andere gedupeerden begon de batterij op te zwellen na een val of tijdens het opladen.

iPhone 8 opgezwollen batterijen

Opgezwollen batterijen ook gevaarlijk

Een opgezwollen batterij heeft absoluut negatieve gevolgen, maar het is in ieder geval beter dan een batterij die meteen in brand vliegt. Als je merkt dat je de batterij van je toestel groter wordt, moet je echter wel oppassen en hem niet meer gebruiken. Uiteindelijk zou een gezwollen batterij namelijk ook in brand kunnen vliegen. Daarnaast is er natuurlijk helemaal geen ruimte voor zo’n dikke batterij in het toestel en zullen andere onderdelen ook beschadigd worden.

Apple bezig met onderzoek naar falende toestellen

Hoewel elk geval van batterijproblemen er één teveel is, is zeven op de miljoenen verkochte iPhone 8 handsets statistisch gezien geen significant aantal. Apple heeft wel geconfirmeerd dat de gevallen onderzocht worden. We zullen zien wat er uit het onderzoek komt. Vorig jaar koos Samsung ervoor om na vijfendertig brand-gevallen de handsets weer terug te roepen en niet meer te verkopen.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters