iPhone 8 Plus vs. iPhone 7 Plus snelheidstest: verrassende uitslag

Je zult nog even op de iPhone X moeten wachten. Apple’s gloednieuwe toestel komt pas komende maand uit, en zal waarschijnlijk pas begin volgend jaar overal verkrijgbaar zijn. Dat betekent overigens niet dat je Apple’s meest krachtige smartphone moet missen. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus liggen wel al in de winkels, en hebben dezelfde chipset onder de motorkap.

iPhone 8 Plus vs. iPhone 7 Plus snelheidstest

Beide toestellen maken gebruik van de A11 Bionic, Apple’s krachtigste chip ooit. Niet alleen vegen beide toestellen de vloer aan met Android smartphones, ook de 2017 MacBook Pro moet eraan geloven in benchmarktests. Natuurlijk moet je dat soort vergelijkingen altijd met een flinke korrel zout nemen, maar een ding is duidelijk: het gedateerde design van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus komt niet gepaard met een gedateerde chip.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Samsung moest er dus aan geloven, maar hoe zit het met Apple’s eigen smartphones? Youtubers zijn de afgelopen dagen aan de slag gegaan met de nieuwe iPhones. De eerste uitgebreide vergelijkingen zijn dan ook al online verschenen. Maak kennis met een van de meest controversiële vergelijkingen op het internet: speedtests.

De methode is altijd hetzelfde: twee smartphones worden naast elkaar gelegd. Vervolgens worden op beide toestellen dezelfde apps geopend, waarbij in de gaten wordt gehouden welk toestel dat sneller doet. Hier valt natuurlijk veel op aan te merken, gezien het lang niet alles zegt over je dagelijkse gebruik.

Zo kunnen iPhones zoals vanouds slechts enkele apps actief in het werkgeheugen houden, en die razendsnel openen. Daarbuiten gaat het echter mis, en weten Android smartphones wel precies waar je gebleven was in je favoriete applicatie. Juist daarom is de vergelijking tussen de iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus een stuk interessanter.

Verrassende doch tijdelijke uitslag

Twee iPhones, maar een heeft een krachtigere chip. Gaat dat een groot verschil maken? Ja, maar niet op de manier die je had verwacht. De iPhone 7 Plus is namelijk voor een groot deel een stukje sneller dan zijn opvolger. Apps zijn net wat sneller gereed, instellingen net wat vlugger geladen.

Dat is echter slechts een tijdelijke, en eigenlijk vrij logische uitslag. Ontwikkelaars moeten hun apps nog optimaliseren voor iOS 11 en de nieuwe iPhones. Dat betekent overigens niet dat alle ontwikkelaars dat ook zullen doen. Maar grote, mainstream apps, zoals ze in deze test gebruikt worden, zullen ongetwijfeld beter gebruik gaan maken van de pure paardenkracht van de iPhone 8 Plus.

Via: EverythingApplePro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters