iPhone 8 Plus vs. iPhone 7 Plus snelheidstest: verrassende uitslag

Je zult nog even op de iPhone X moeten wachten. Apple’s gloednieuwe toestel komt pas komende maand uit, en zal waarschijnlijk pas begin volgend jaar overal verkrijgbaar zijn. Dat betekent overigens niet dat je Apple’s meest krachtige smartphone moet missen. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus liggen wel al in de winkels, en hebben dezelfde chipset onder de motorkap.

iPhone 8 Plus vs. iPhone 7 Plus snelheidstest

Beide toestellen maken gebruik van de A11 Bionic, Apple’s krachtigste chip ooit. Niet alleen vegen beide toestellen de vloer aan met Android smartphones, ook de 2017 MacBook Pro moet eraan geloven in benchmarktests. Natuurlijk moet je dat soort vergelijkingen altijd met een flinke korrel zout nemen, maar een ding is duidelijk: het gedateerde design van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus komt niet gepaard met een gedateerde chip.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Samsung moest er dus aan geloven, maar hoe zit het met Apple’s eigen smartphones? Youtubers zijn de afgelopen dagen aan de slag gegaan met de nieuwe iPhones. De eerste uitgebreide vergelijkingen zijn dan ook al online verschenen. Maak kennis met een van de meest controversiële vergelijkingen op het internet: speedtests.

De methode is altijd hetzelfde: twee smartphones worden naast elkaar gelegd. Vervolgens worden op beide toestellen dezelfde apps geopend, waarbij in de gaten wordt gehouden welk toestel dat sneller doet. Hier valt natuurlijk veel op aan te merken, gezien het lang niet alles zegt over je dagelijkse gebruik.

Zo kunnen iPhones zoals vanouds slechts enkele apps actief in het werkgeheugen houden, en die razendsnel openen. Daarbuiten gaat het echter mis, en weten Android smartphones wel precies waar je gebleven was in je favoriete applicatie. Juist daarom is de vergelijking tussen de iPhone 7 Plus en iPhone 8 Plus een stuk interessanter.

Verrassende doch tijdelijke uitslag

Twee iPhones, maar een heeft een krachtigere chip. Gaat dat een groot verschil maken? Ja, maar niet op de manier die je had verwacht. De iPhone 7 Plus is namelijk voor een groot deel een stukje sneller dan zijn opvolger. Apps zijn net wat sneller gereed, instellingen net wat vlugger geladen.

Dat is echter slechts een tijdelijke, en eigenlijk vrij logische uitslag. Ontwikkelaars moeten hun apps nog optimaliseren voor iOS 11 en de nieuwe iPhones. Dat betekent overigens niet dat alle ontwikkelaars dat ook zullen doen. Maar grote, mainstream apps, zoals ze in deze test gebruikt worden, zullen ongetwijfeld beter gebruik gaan maken van de pure paardenkracht van de iPhone 8 Plus.

Via: EverythingApplePro

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters