‘Bevestigd: waarom de iPhone 8 de duurste iPhone tot nu toe wordt’

Een analist van Goldman Sachs heeft op basis van uitgebreid onderzoek bevestigd hoe duur de iPhone 8, iPhone 7s en iPhone 7s Plus gaan worden.

iPhone 8 wordt duurste iPhone tot nu toe

We kijken allemaal uit naar de iPhone 8. Na drie jaar komt Apple eindelijk met een totaal nieuw design en innovatieve functies. De tiende verjaardag van de originele iPhone moet immers goed gevierd worden. Is het voor jou ook tijd om te gaan upgraden?

Apple iPhone 8

Dan kun je maar beter alvast beginnen met sparen. Uit onderzoek van Simona Jankowski van Goldman Sachs blijkt dat de iPhone 8 een prijzig toestel wordt. Dat hadden we natuurlijk al verwacht, maar haar onderzoek doet er nog een schepje bovenop.

Uit het onderzoek blijkt namelijk dat het standaard iPhone 8 model ongeveer duizend euro gaat kosten. Voor het model met 256GB aan opslaggeheugen zul je 1100 euro moeten neerleggen. Apple’s producten zijn altijd aan de prijzige kant, en dat is nog een understatement. Dit gaat echter wel heel ver.

iPhone 8

Waar komt de hogere prijs vandaan?

Aan de andere kant is de prijsverhoging wel te verklaren. Voor Apple kost het namelijk ook meer geld om het toestel te produceren. Jankowkski heeft op een rijtje gezet wat er allemaal bovenop komt, vergeleken met de iPhone 7:

 • 5.8-inch OLED scherm: 35 dollar
 • Zeer dunne schermranden
 • 3D-camera: 20 dollar
 • Sneller geheugen: 16 dollar
 • Standaard model heeft 128GB aan opslaggeheugen
 • A11 processor
 • Geen homeknop
 • Biometrische authenticatie

Het prijsverschil valt dus zeker te verklaren. Bovendien is het duurste iPhone 7 Plus model niet veel goedkoper, terwijl dat model juist veel populairder was dan Apple had verwacht. Consumenten zijn dus bereid om meer te betalen voor een luxueus model. Welke fabrikant zou daar niet van profiteren?

iPhone 7s en iPhone 7s Plus

Bovendien moeten we niet vergeten dat er nog goedkopere toestellen uitkomen. Dan hebben we het natuurlijk over de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Die modellen gaan volgens Jankowski respectievelijk 649 dollar en 769 dollar kosten. In Nederland worden beide toestellen waarschijnlijk wat duurder.

Je kunt dus nog steeds voor dezelfde prijs een nieuwe iPhone bemachtigen. Helaas zul je voor de nieuwste functies nog even door moeten sparen. Apple zal er immers voor zorgen dat de iPhone 8 echt een stuk indrukwekkender dan zijn kleinere broertjes wordt.

Bron: Business Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. MarianneW -

  Een bijzonder fraai toestel zo te zien, veelbelovende specs. Daarmee vergeleken is de even dure Google Pixel een heel lelijk eendje!

 2. Hotemetoot -

  Lekker gekleurd stuk weer. Men neme voor het gemak maar de 256GB versie.
  Volgens “de geruchten” en ook volgens normaal denken (blijkt nogal moeilijk te zijn als Apple in het stuk staat) is er ook een 128 GB versie. Die dan iets minder duur is. Verder vergeet men dat Samsung en Google zich (ondanks hún gebreken) zich ook in dit prijs-segment bevinden.

 3. hansz -

  Dus mede omdat hij zeer dunne schermranden en geen homeknop heeft zou je meer moeten betalen? Wat een nonsens als uitleg voor de hogere prijs. Je gaat dus meer betalen om iets wat de iPhone niet heeft.

  1. Hotemetoot -

   Nou schijnt men altijd meer te klagen om wat je niét meer krijgt. 😉
   Dit zou eigenlijl zo moeten zijn dus voor het ontbreken van updates voor Android phones 😉

   1. hansz -

    Geen idee welk toestel jij gebruikt maar mijn Android toestel wordt regelmatig voorzien van (beveiliging) updates, zelfs mijn smartwatch.

   2. Hotemetoot -

    Gewoon een iPhone. Kunnen alle Android fabrikanten een puntje aan zuigen. Geen enkele Android fabrikant heeft 5 jaar na de release updates of upgrades of ondersteuning…

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters