‘Bevestigd: waarom de iPhone 8 de duurste iPhone tot nu toe wordt’

Een analist van Goldman Sachs heeft op basis van uitgebreid onderzoek bevestigd hoe duur de iPhone 8, iPhone 7s en iPhone 7s Plus gaan worden.

iPhone 8 wordt duurste iPhone tot nu toe

We kijken allemaal uit naar de iPhone 8. Na drie jaar komt Apple eindelijk met een totaal nieuw design en innovatieve functies. De tiende verjaardag van de originele iPhone moet immers goed gevierd worden. Is het voor jou ook tijd om te gaan upgraden?

Apple iPhone 8

Dan kun je maar beter alvast beginnen met sparen. Uit onderzoek van Simona Jankowski van Goldman Sachs blijkt dat de iPhone 8 een prijzig toestel wordt. Dat hadden we natuurlijk al verwacht, maar haar onderzoek doet er nog een schepje bovenop.

Uit het onderzoek blijkt¬†namelijk dat het standaard iPhone 8 model ongeveer duizend euro gaat kosten. Voor het model met 256GB aan opslaggeheugen zul je 1100 euro moeten neerleggen. Apple’s producten zijn altijd aan de prijzige kant, en dat is nog een understatement. Dit gaat echter wel heel ver.

iPhone 8

Waar komt de hogere prijs vandaan?

Aan de andere kant is de prijsverhoging wel te verklaren. Voor Apple kost het namelijk ook meer geld om het toestel te produceren. Jankowkski heeft op een rijtje gezet wat er allemaal bovenop komt, vergeleken met de iPhone 7:

  • 5.8-inch OLED scherm: 35 dollar
  • Zeer dunne schermranden
  • 3D-camera: 20 dollar
  • Sneller geheugen: 16 dollar
  • Standaard model heeft 128GB aan opslaggeheugen
  • A11 processor
  • Geen homeknop
  • Biometrische authenticatie

Het prijsverschil valt dus zeker te verklaren. Bovendien is het duurste iPhone 7 Plus model niet veel goedkoper, terwijl dat model juist veel populairder was dan Apple had verwacht. Consumenten zijn dus bereid om meer te betalen voor een luxueus model. Welke fabrikant zou daar niet van profiteren?

iPhone 7s en iPhone 7s Plus

Bovendien moeten we niet vergeten dat er nog goedkopere toestellen uitkomen. Dan hebben we het natuurlijk over de iPhone 7s en iPhone 7s Plus. Die modellen gaan volgens Jankowski respectievelijk 649 dollar en 769 dollar kosten. In Nederland worden beide toestellen waarschijnlijk wat duurder.

Je kunt dus nog steeds voor dezelfde prijs een nieuwe iPhone bemachtigen. Helaas zul je voor de nieuwste functies nog even door moeten sparen. Apple zal er immers voor zorgen dat de iPhone 8 echt een stuk indrukwekkender dan zijn kleinere broertjes wordt.

Bron: Business Insider

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters