‘iPhone 8 gaat minstens $1000 kosten, schermformaten onthuld’

Het is gebruikelijk dat een geanticipeerde smartphone als de iPhone 8 veel geruchten genereert. De meeste van deze geruchten worden over het algemeen met een korreltje zout genomen, behalve wanneer ze afkomstig zijn van Ming-Chi Kuo.  De KGI analist heeft keer op keer bewezen toch goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. In zijn laatste bericht schept hij wat meer duidelijkheid over hoe het zit met het display van de nieuwe Apple smartphone.

Schematische tekening maakt einde aan verwarring display grootte

In verschillende geruchten over het display worden verschillende afmetingen gegeven voor de iPhone 8. Volgens de berichten zou het scherm variëren van 5 naar 5.2 tot zelfs 5.8 inch. Een schematisch tekening, behorende bij Kuo’s bericht, laat zien hoe daarover verwarring is ontstaan. In de tekening is te zien dat de fysieke grootte van het OLED scherm 5.8 inch is met een resolutie van 2800 x 1242 pixels. Dit komt echter overeen met een 4.7 inch TFT-LCD scherm. Daar komt nog bij dat niet de hele oppervlakte van het OLED scherm wordt gebruikt als actief display gebied. Praktisch gezien heeft het toestel een display van 5.15 inch met een resolutie van 2437 x 1125 pixels.

Onderkant OLED scherm krijgt functionele rol

Het gedeelte aan de onderkant van het OLED scherm dat niet gebruikt wordt als display, krijgt een meer functionele rol. Volgens Kuo zou dat gebied gebruikt worden voor virtuele knoppen of voor het waarnemen van vingerbewegingen. Hoe dat precies ingericht zal worden of in zijn werk zal gaan wordt niet vermeld. Ook is nog onbekend of dat gebied wegvalt op het moment dat een film of game wordt gestart.

Iphone 8 vanaf 1000 dollar te koop

Als laatste bevestigt Kuo eerdere geruchten, dat de startprijs van de iPhone 8 inderdaad rond de 1000 Amerikaanse dollar zal liggen. Dit komt omgerekend neer op ongeveer 940 euro.  De hoge prijs is op zich niet zo vreemd, gezien de productiekosten van het toestel 50 tot 60 procent hoger liggen dan de gebruikelijke modellen. De OLED schermen zouden 70 dollar per stuk kosten, tegenover de iPhone 7 schermen van onder de 40 dollar.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Nelys -

    Ik heb altijd al een iPhone gehad. Goed en degelijk spul idem iOS. Echter de prijs begint me op te breken, en de iPhone 7 vind ik er niet beter op worden voor wat je krijgt qua specs. En dan laten ze ook nog de 3,5” Jack weg.. Lekker dan, moet je of van die peperdure airpods kopen of een lelijke adapter gaan gebruiken. Slaat helemaal nergens meer op. En dan ook nog steeds geen Full-HD bij de 7.. ja bij de Plus variant, maar die is nog duurder. Steve Jobs draait zich vast en zeker om in zn graf.
    Voor mij geen iPhone opvolger meer. Inmiddels overgestapt naar de Sony Xperia Z5 Premium (489,-). Met specs waar de duurste iPhone niet eens tegenop kan.

  2. Riessieman -

    Ook al zou de schermen €30 hoger zijn, waarom dan €100 duurder dan de 7. Ze verdienen al dik €500 per toestel. En ontwikkelings kosten heeft Samsung al gemaakt dus beetje jammer van Apple.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters