‘iPhone 8 gaat minstens $1000 kosten, schermformaten onthuld’

Het is gebruikelijk dat een geanticipeerde smartphone als de iPhone 8 veel geruchten genereert. De meeste van deze geruchten worden over het algemeen met een korreltje zout genomen, behalve wanneer ze afkomstig zijn van Ming-Chi Kuo.  De KGI analist heeft keer op keer bewezen toch goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. In zijn laatste bericht schept hij wat meer duidelijkheid over hoe het zit met het display van de nieuwe Apple smartphone.

Schematische tekening maakt einde aan verwarring display grootte

In verschillende geruchten over het display worden verschillende afmetingen gegeven voor de iPhone 8. Volgens de berichten zou het scherm variëren van 5 naar 5.2 tot zelfs 5.8 inch. Een schematisch tekening, behorende bij Kuo’s bericht, laat zien hoe daarover verwarring is ontstaan. In de tekening is te zien dat de fysieke grootte van het OLED scherm 5.8 inch is met een resolutie van 2800 x 1242 pixels. Dit komt echter overeen met een 4.7 inch TFT-LCD scherm. Daar komt nog bij dat niet de hele oppervlakte van het OLED scherm wordt gebruikt als actief display gebied. Praktisch gezien heeft het toestel een display van 5.15 inch met een resolutie van 2437 x 1125 pixels.

Onderkant OLED scherm krijgt functionele rol

Het gedeelte aan de onderkant van het OLED scherm dat niet gebruikt wordt als display, krijgt een meer functionele rol. Volgens Kuo zou dat gebied gebruikt worden voor virtuele knoppen of voor het waarnemen van vingerbewegingen. Hoe dat precies ingericht zal worden of in zijn werk zal gaan wordt niet vermeld. Ook is nog onbekend of dat gebied wegvalt op het moment dat een film of game wordt gestart.

Iphone 8 vanaf 1000 dollar te koop

Als laatste bevestigt Kuo eerdere geruchten, dat de startprijs van de iPhone 8 inderdaad rond de 1000 Amerikaanse dollar zal liggen. Dit komt omgerekend neer op ongeveer 940 euro.  De hoge prijs is op zich niet zo vreemd, gezien de productiekosten van het toestel 50 tot 60 procent hoger liggen dan de gebruikelijke modellen. De OLED schermen zouden 70 dollar per stuk kosten, tegenover de iPhone 7 schermen van onder de 40 dollar.

Bron: PhoneArena

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters