Alles wat we weten over de iPhone 8: specificaties, prijs en meer

Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de iPhone 8. Kan Apple nog innovatieve stappen maken met zijn vlaggenschip? Naar verluidt heeft de techgigant grootse plannen voor de tiende verjaardag van de originele iPhone.

iPhone 8: alles wat je moet weten

De geruchtenmolen rondom de volgende iPhone begon dit jaar extra vroeg met draaien. Apple is daar niet zo blij mee, zo bleek onlangs. Tim Cook verwijt de teruglopende verkopen van de huidige iPhones aan al het nieuws over vermeende iPhone 8 specificaties.

iPhone 8

Dat weerhoudt ons er gelukkig niet van om alle geruchten nog eens duidelijk op een rijtje te zetten. Elke dag komen er weer nieuwe details voorbij, waardoor het lastig is om op de hoogte te blijven. Wat kun je verwachten van de iPhone 8? WANT legt het je uit. Dit artikel wordt overigens continu bijgewerkt, dus je bent altijd up-to-date.

De naam en het scherm

De aankomende iPhone 8 heeft naar verwachting een OLED scherm dat bijna de gehele voorkant van het vlaggenschip bedekt. Waarschijnlijk kun je het ontwerp vergelijken met de Samsung Galaxy S8, maar dan zonder gebogen schermranden.

Overigens is de naam van de nieuwe iPhone logischerwijs nog niet bevestigd. Bronnen hebben ook de iPhone X, iPhone Pro en iPhone Edition genoemd. Maar goed, terug naar het scherm. Apple heeft naar verluidt voor de OLED panelen een deal met Samsung gesloten. De samenwerking gaat twee jaar beslaan en bedraagt maar liefst 8.3 miljard euro.

De iPhone 8 wordt waarschijnlijk samen met de iPhone 7s en iPhone 7s Plus uitgebracht. Waar de iPhone 8 een compleet nieuw glazen ontwerp en een OLED paneel krijgt, moeten de goedkopere modellen het met een LCD paneel en het ontwerp van de iPhone 7 doen.

iPhone 8

Augmented reality, virtual reality en draadloos opladen

Hoogstwaarschijnlijk kan de iPhone 8 draadloos worden opgeladen. Apple is sinds 2014 al met minstens drie teams bezig met de benodigde technologie. Daarvoor werkt het naar verluidt onder andere samen met Energous. Begin dit jaar werd de techgigant lid van het consortium voor wireless charging, misschien wel het sterkste signaal.

Ook wijzen sommige geruchten erop dat de iPhone 8 een Smart Connector krijgt, net zoals de iPad Pro. Wellicht kunnen gebruikers zo bijvoorbeeld een toetsenbord aansluiten, waarmee Apple de zakelijke markt zou kunnen bestormen. Of is het de eerste stap naar augmented reality?

Apple is met grote teams bezig met augmented reality, wat volgens Tim Cook de volgende grote techrevolutie wordt. Volgens hem zijn smartphones daarin de eerste stap. Daarvoor kijken we vooral naar de camera’s van de iPhone 8, maar een Smart Connector zou ook een grote rol kunnen spelen.

De Smart Connector werd de afgelopen weken echter niet genoemd in geruchten en was ook niet te zien op schetsen, dus neem dit gerucht met een flinke korrel zout.

iPhone 8

Wat gebeurt er met Touch ID?

Door de dunnere schermranden is er geen plek meer voor een homeknop met Touch ID. Bovendien wil Apple naar verluidt al langer van de technologie afstappen. Een logische volgende stap is om een vingerafdrukscanner onder het scherm te verwerken.

Dat is de techgigant volgens insiders ook van plan. Helaas levert de implementatie problemen op. Ook Samsung kreeg het niet voor elkaar met de Samsung Galaxy S8, en besloot de vingerafdrukscanner naar de achterkant van het toestel te verplaatsen.

Een compromis dat waarschijnlijk goed gemaakt gaat worden met de Galaxy Note 8. Het zou echter zonde zijn als een vernieuwend vlaggenschip zoals de iPhone 8 het moet doen met een compromis, zeker gezien het de tiende verjaardag van de originele iPhone is.

iPhone 8

Er zijn twee alternatieven. Apple kan voorlopig overstappen op gezichtsherkenning. Dat is echter zeer onwaarschijnlijk, gezien het gewoon niet een totaaloplossing voor elke situatie is. Ook kan de iPhone 8 een aantal maanden worden uitgesteld. Maar gaat dat genoeg zijn?

Dubbele 3D-camera en een sterk verbeterde Siri

Volgens analisten krijgt de volgende iPhone een speciale selfiecamera die diepte kan registreren. Daarvoor heeft Apple naar verluidt Himax Technologies ingeschakeld. Een 3D-camera kan niet alleen mooie foto’s opleveren, maar zal waarschijnlijk gebruikt worden voor gezichtsherkenning of augmented reality.

Apple gaat waarschijnlijk binnenkort eindelijk concurreren met de Google Home en Amazon Echo. Siri zal centraal staan, maar dan moet er nog wel een hoop veranderen. Siri is immers niet opgewassen tegen Google Assistant en Amazon’s Alexa.

Waar die assistenten gesprekken kunnen voeren en de context van de gebruiker snappen, stelt Siri zelfs teleur in simpele vraag-en-antwoord situaties. Geruchten wijzen erop dat Apple Siri dit jaar compleet gaat vernieuwen voor de iPhone 8 en dus de Siri speaker: verbeterde integratie in iMessage, iCloud en contextueel begrip. Op naar iOS 11!

Waarschijnlijk krijgt de iPhone 8 een verticale dubbele camera aan de achterkant, in tegenstelling tot de horizontale dubbele camera van de iPhone 7 Plus. Daarnaast test de fabrikant naar verluidt ook een dubbele selfiecamera.

iPhone 8

iPhone 8 releasedatum en prijs

Naar verwachting wordt de iPhone 8 in september gelanceerd. Bronnen binnen de industrie wijzen er echter op dat de voorraden beperkt zullen zijn, dus de kans is groot dat je pas begin volgend jaar een exemplaar kunt bemachtigen. De kans is aanwezig dat eerdergenoemde problemen Apple ertoe dwingen om het vlaggenschip pas begin 2018 uit te brengen.

En dan de grote vraag: hoeveel mag de iPhone 8 gaan kosten? De iPhone 7s en iPhone 7s Plus worden naar verluidt even duur als hun voorgangers. De iPhone 8 gaat daar qua prijs dus nog boven zitten. Men verwacht dat de high-end smartphone minstens duizend euro gaat kosten. Een flink prijskaartje, maar aan de andere kant hebben we het hier wel over Apple.

Hier kun je meer lezen over Apple’s volgende grote techrevolutie: augmented reality. Check ook ons overzicht van de OnePlus 5, een topper die het de concurrentie nog moeilijk gaat maken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters