‘iPhone 8 Pro ondersteunt Apple Pencil en meer’

Uit een door Apple aangevraagd patent lijkt het erop dat het bedrijf van plan is om de iPhone 8 Pro compatibel te maken met de Apple Pencil, de stylus van het bedrijf.

iPhone 8 Pro met Apple Pencil

iPhone 8 ProAl snel na de lancering van de iPad Pro doken er geruchten op dat Apple ook aan een iPhone Pro werkte. Daarna bleef het lang stil rondom de mysterieuze telefoon, tot de iPhone 7 geruchtenmolen flink begon te draaien. Het leek er namelijk op dat de smartphonefabrikant van plan was om een iPhone 7 Pro aan te brengen. Nu, een aantal maanden later, weten we dat Apple het bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus heeft gehouden. Daarmee stoppen de geruchten echter niet.

Apple Pencil

Het lijkt er namelijk op dat Apple van plan is om een premium iPhone 8 Pro uit te brengen, voor de tiende verjaardag van de iconische smartphone. Het duurdere model heeft aan de voorkant naar verluidt van rand tot rand glas, een vingerprintscanner onder het scherm, een gebogen OLED scherm en ondersteuning voor de Apple Pencil. Dat laatste blijkt uit een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd. Het lijkt er sterk op dat Apple in ieder geval zijn premium iPhone 8 compatibel wil maken.

Patent

Apple heeft een patent aangevraagd bij het Amerikaanse USPTO, met de titel “Devices and Methods for Manipulation User Interfaces with a Stylus”. De documentatie bespreekt speciale sensoren die ervoor kunnen zorgen dat er een menuutje opduikt als de stylus in de buurt van het scherm van je iPhone komt. Daarnaast kan de stylus ook bepaalde apps direct openen vanaf het vergendelscherm, zoals een aantekeningen-app. De bijbehorende afbeeldingen tonen duidelijk een iPhone.

Samsung

Door een iPhone 8 Pro met een Apple Pencil uit te brengen, kan het bedrijf direct de strijd aan gaan met Samsung’s Galaxy Note vlaggenschepen. Zeker nu de Koreaanse smartphonefabrikant de plank mis heeft geslagen met de Galaxy Note 7 is er een kans voor Apple om consumenten over te halen. Neem dit nieuws echter vooral met een korreltje zout, want het gaat slechts om een patent. Het is dus zeker een optie die Apple heeft verkend, maar dat betekent niet dat de ondersteuning er ook daadwerkelijk komt. Zo zijn er de afgelopen jaren talloze opvallende ideeën en concepten opgedoken, die vervolgens nooit de markt hebben bereikt.

Bron: Patently Apple

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters