‘iPhone 8 Pro ondersteunt Apple Pencil en meer’

Uit een door Apple aangevraagd patent lijkt het erop dat het bedrijf van plan is om de iPhone 8 Pro compatibel te maken met de Apple Pencil, de stylus van het bedrijf.

iPhone 8 Pro met Apple Pencil

iPhone 8 ProAl snel na de lancering van de iPad Pro doken er geruchten op dat Apple ook aan een iPhone Pro werkte. Daarna bleef het lang stil rondom de mysterieuze telefoon, tot de iPhone 7 geruchtenmolen flink begon te draaien. Het leek er namelijk op dat de smartphonefabrikant van plan was om een iPhone 7 Pro aan te brengen. Nu, een aantal maanden later, weten we dat Apple het bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus heeft gehouden. Daarmee stoppen de geruchten echter niet.

Apple Pencil

Het lijkt er namelijk op dat Apple van plan is om een premium iPhone 8 Pro uit te brengen, voor de tiende verjaardag van de iconische smartphone. Het duurdere model heeft aan de voorkant naar verluidt van rand tot rand glas, een vingerprintscanner onder het scherm, een gebogen OLED scherm en ondersteuning voor de Apple Pencil. Dat laatste blijkt uit een patent dat het bedrijf heeft aangevraagd. Het lijkt er sterk op dat Apple in ieder geval zijn premium iPhone 8 compatibel wil maken.

Patent

Apple heeft een patent aangevraagd bij het Amerikaanse USPTO, met de titel “Devices and Methods for Manipulation User Interfaces with a Stylus”. De documentatie bespreekt speciale sensoren die ervoor kunnen zorgen dat er een menuutje opduikt als de stylus in de buurt van het scherm van je iPhone komt. Daarnaast kan de stylus ook bepaalde apps direct openen vanaf het vergendelscherm, zoals een aantekeningen-app. De bijbehorende afbeeldingen tonen duidelijk een iPhone.

Samsung

Door een iPhone 8 Pro met een Apple Pencil uit te brengen, kan het bedrijf direct de strijd aan gaan met Samsung’s Galaxy Note vlaggenschepen. Zeker nu de Koreaanse smartphonefabrikant de plank mis heeft geslagen met de Galaxy Note 7 is er een kans voor Apple om consumenten over te halen. Neem dit nieuws echter vooral met een korreltje zout, want het gaat slechts om een patent. Het is dus zeker een optie die Apple heeft verkend, maar dat betekent niet dat de ondersteuning er ook daadwerkelijk komt. Zo zijn er de afgelopen jaren talloze opvallende ideeën en concepten opgedoken, die vervolgens nooit de markt hebben bereikt.

Bron: Patently Apple

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bart -

    Plus dat je de pen (als het al waar is) zal moeten bijbetalen zijn. Ik als Apple fan en dat mag ik wel zeggen, heb alle toestellen gehad van 2007 tot de iPhone 6 en de iPad air 2 het er gewoon over vind qua prijzen en het mooiste is dan nog dat ze ineens 100€ van de vorige serie afpingelen, wat ze vroeger nooit deden. Ik ben er mee gestopt en heb nog een 6 en mijn iPad air 2 maar nog een nieuwe iPhone, ik denk het niet. Bij de iPads zal ik wel blijven maar dan altijd een serie die juist over is. Apple’s magie en innoviteit is verdwenen samen met Steve jobs en moest hij zien waar Apple nu staat ontploftehij van frustratie, daar ben ik zeker van. Bij en met hem had Apple er helemaal anders uit gezien dan wat het vandaag is. Één man die zo belangrijk was dat een heel merk er onder lijdt, iedereen is dus niet vervangbaar

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters