‘iPhone 8 levert problemen op: Apple is in paniek’

Apple is naar verluidt in paniek. De Apple iPhone 8 levert namelijk grote problemen op, zo beweert een vermeende bron binnen de techgigant.

Traditie: Apple heeft problemen met de nieuwste iPhone

Het is ondertussen een traditie geworden: Apple heeft vlak voor de lancering van een nieuwe iPhone naar verluidt allerlei problemen. Vervolgens komt de grote onthulling in september, en is er niks aan de hand.

Witte Apple iPhone 8

Gelukkig maar! Volgens insiders komt daar dit jaar echter verandering in. De iPhone 8 wordt de grootste stap die Apple heeft gezet sinds de originele iPhone.

Van een drastisch nieuw design tot allerlei extra nieuwe functies: Apple heeft naar verluidt moeite om het allemaal op tijd samen te brengen. Dit keer is het geen kwestie van problemen die snel opgelost kunnen worden.

Althans, dat beweert een vermeende bron binnen het bedrijf. Apple zal hier zelf nooit iets over loslaten, dus neem dit soort nieuwtjes altijd met een flinke korrel zout.

Draadloos opladen

Volgens de bron was Apple vorige maand echt in paniek. Ten eerste zijn er problemen met het draadloos opladen van het toestel. De techgigant gebruikt geen baanbrekende technologie. In tegendeel: het bekende Qi-platform.

Witte Apple iPhone 8

Apple wil dat de gebruikservaring zo naadloos mogelijk wordt, en dat blijkt erg lastig te zijn. Het is volgens de bron niet de hardware van Broadcom die problemen oplevert, maar de software die gebruikt wordt.

De insider wijst erop dat Apple waarschijnlijk na de lancering van de iPhone 8 een software-update uit zal rollen. Tot dan blijven de oplaadmogelijkheden naar verluidt zeer beperkt.

Gezichtsherkenning

Ook leidt de gezichtsherkenningstechnologie tot frustratie binnen het bedrijf. Volgens de bron is de technologie niet accuraat genoeg. Toch is dat niet iets wat achteraf met een update kan worden opgelost, want er is geen alternatief.

Apple krijgt het namelijk naar verluidt niet voor elkaar om de vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Toch heeft de insider er vertrouwen op dat dit probleem nog voor de lancering wordt opgelost.

Apple iPhone 8

OLED-scherm: beperkte voorraad

Het laatste probleem dat naar verluidt paniek veroorzaakt binnen Apple, zijn de nieuwe OLED-panelen die Apple voor de iPhone 8 gebruikt. De schermen worden door Samsung geleverd, die naar verluidt niet op tijd genoeg exemplaren kan leveren.

Uiteindelijk komt dat goed wanneer de productie op volle gang is, maar dat zal naar verluidt pas een maand na de aankondiging van de iPhone 8 zijn. Houd er dus rekening mee dat de voorraden aanvankelijk beperkt zullen zijn.

Valt het allemaal wel mee?

Ach, met een prijs van boven de duizend euro zal de vraag wellicht ook mee gaan vallen. Het is logisch dat dit soort problemen paniek veroorzaken, maar enkel de authenticatie-technologie zal echt een dealbreaker zijn.

Apple iPhone 8
De iPhone 8 naast de Samsung Galaxy S8

Aan de andere kant: elke fabrikant heeft daar last van. Ook Samsung kan niet zijn grootse plannen voor de Samsung Galaxy Note 8 realiseren. Oftewel: als je nog een jaar kunt wachten met de aanschaf van een nieuwe smartphone, dan raden we je sterk aan nog even geduld te hebben.

Bron: FC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Guido -

    Is dit werkelijk een heel artikel waard? 9/10 dingen die jullie posten moeten we “met een korreltje zout nemen”. Kwaliteits-content? Ik vind van niet. Doei, Want.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters