Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien

We zijn er inmiddels aan gewend dat voordat een iPhone uitkomt er een hele reeks aan gelekte informatie naar boven komt drijven. Iets dat we echter nog nooit hebben gezien, zijn beelden van hoe de iPhones precies over de productielijn gaan en geproduceerd worden. De fabrieken worden voor een groot deel namelijk angstvallig gesloten gehouden voor derden. Het lijkt er nu echter op dat het iemand is gelukt toch stiekem te filmen bij de productielijn en ons een glimp te geven van wat zich daar allemaal afspeelt met de iPhone 8.

De bekende cyclus van informatie lekken

Dit is absoluut een unicum te noemen. Normaal gesproken volgt het riedeltje van lekken een bekend patroon. Eerst lekken insiders van leveranciers welke componenten er zijn gekocht door Appe. Aan de hand hiervan kan alvast gespeculeerd worden over features. Daarna zien we schetsen voorbijkomen en uiteindelijk wordt op basis van de geruchten een fysiek dummy toestel gemaakt. Dit spelletje spelen we al jaren en is niet echt meer verrassend te noemen.

Foxconn fabriek toegankelijker door reeks zelfmoorden

Eén van de grootste bronnen van gelekte informatie is Apple’s productiepartner Foxconn. Hier werken duizenden werknemers  aan de productielijnen en het is nu eenmaal moeilijk om ze allemaal in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze niks verklappen. Hoewel Foxconn zoveel mogelijk probeert nieuwsgierige ogen uit de fabrieken te houden, heeft het toch de deur op een kier moeten zetten. Het bedrijf werd namelijk een tijd geleden gelinkt aan een reeks zelfmoorden, welke veroorzaakt zouden zijn door de slechte werkomstandigheden in de fabriek. Het bedrijf heeft zich hierdoor wat meer open opgesteld en om de zoveel tijd wordt een media ploeg toegelaten om het tegendeel te bewijzen. Deze mag echter niet overal komen.

iPhone 8 productielijn Walhalla

Afgelopen maandag verschenen ondanks alle veiligheidsmaatregelen de unieke beelden online op de Chinese social media site Weibo. Het is voor het eerst dat we zo diep dringen in een iPhone fabriek. Helaas gaat het maar om twee korte video’s, maar we mogen niet klagen. Op één video is te zien hoe een rij van iPhone 8 toestellen door een even lange rij aan werknemers met wat lijkt op een een doekje wordt geveegd over het display. De andere video toont glorieuze stellages vol met de toestellen.

Natuurlijk weet je nooit helemaal zeker of het om echte beelden gaat. Het zou iemand wel ontzettend veel werk hebben gekost als het op nep video’s gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

iPhone X Face ID

Dit is hoe Face ID werkt en wat je er verder over moet weten lees verder

OnePlus 5T pers

Dit zijn de vier verschillen tussen de OnePlus 5 en OnePlus 5T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters