‘iPhone 8 krijgt revolutionaire selfiecamera, eerste details iPhone 9 onthuld’

De bekende analist Ming-Chi Kuo heeft onthuld waarom de selfiecamera van de iPhone 8 revolutionair gaat worden. Daarnaast geeft hij al een voorproefje op de iPhone 9!

Ming-Chi Kuo

Als lezer van All About Phones zal de naam Ming-Chi Kuo je bekend voorkomen. De KGI Securities analist kun je met recht als een van de beste Apple-analist van dit moment bestempelen. Kuo weet dankzij zijn bronnen binnen de industrie vaak als een van de eersten wat Apple van plan is. Pak er gerust nog een korreltje zout bij, maar meestal blijken zijn voorspellingen ook te kloppen.

Revolutionaire selfiecamera voor iPhone 8

In een nieuw rapport stelt hij dat de OLED iPhone 8 een revolutionaire selfiecamera krijgt, inclusief een 3D-sensor. Daarmee kunnen niet alleen 3D-selfies worden genomen, een mooie gimmick om het toestel mee te verkopen, maar zo kun je ook het vlaggenschip unlocken dankzij gezichtsherkenning. Onlangs beweerde de analist al dat de iPhone 8 niet gebruik zal maken van Touch ID. Vroege geruchten wezen erop dat Apple Touch ID onder het scherm zou verwerken. Volgens Kuo stapt Apple echter geheel over op gezichtsherkenning.

Infrarood

Daarvoor nam de techgigant het Israëlische bedrijf RealFace over. Het systeem van RealFace kan zelfs eeneiige tweelingen uit elkaar houden. De sensoren in de nieuwe camera kunnen exact berekenen hoe ver weg een object zich bevindt. Dat is mogelijk dankzij een toegewijde infrarood zender en ontvanger. De camera wordt naar verluidt geproduceerd door Sony. Foxconn’s Sharp zal de infrarood-ontvangers leveren.

iPhone 8 iPhone 9

iPhone 9?

De analist kijkt zelfs even vooruit. Volgens hem zal Apple vanaf 2018 ook een 3D-camera aan de achterkant van de iPhone implementeren, te beginnen met de iPhone 9. Daardoor hoeft de techgigant niet meer de lompe dubbele camera module voor de iPhone 7 Plus te gebruiken. Kuo voorspelt dat de iPhone qua 3D-technologie lang zal voorlopen op zijn Android-concurrentie, mede doordat Apple veel verder is qua het ontwikkelen van algoritmes. De vraag is echter: kan Apple gaan zorgen dat 3D-foto’s etc ook mainstream gaan worden? Google’s Project Tango blijft voorlopig een niche-verhaal.-

Bron: 9to5Mac

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters