iOS 11.3 maakt iPhone 8 met onofficieel scherm onbruikbaar

Een schermreparatie buiten het officiële Apple-circuit laten uitvoeren is goedkoop, maar brengt ook risico’s met zich mee. Dat hebben iPhone 8-gebruikers ondervonden. Schermen die niet door Apple gemaakt zijn, reageren sinds de update die eind maart uitkwam niet meer.

Diverse iPhone 8-gebruikers die hun scherm hebben laten vervangen, doen hun beklag. Het gaat steeds om hetzelfde probleem, namelijk een scherm dat nog wel werkt, maar niet meer op aanrakingen reageren.

Nieuwe chip iPhone 8 veroorzaakt problemen

Reparateurs erkennen tegenover techsite Motherboard het probleem. Dit zou veroorzaak worden door een chip die het scherm van stroom voorziet. Het onofficiële scherm wordt niet goed herkend en dat veroorzaakt de problemen.

Inmiddels zouden er onofficiële schermen zijn die wel goed met iOS 11.3 werken, maar dat lost het probleem voor duizenden mensen die nu met een onbruikbare iPhone zitten niet op.

iPhone 8 scherm chip iFixit
De chip die de problemen veroorzaakt is rood omkaderd

Een reparateur in de Amerikaanse staat Georgia zegt dat hij meer dan 2.000 schermen opnieuw moet vervangen.

Bekend probleem

Dit is niet de eerste keer dat niet door Apple uitgevoerde reparaties problemen veroorzaken. In 2016 zorgde een iOS 9-update voor problemen op toestellen die de home-knop buiten Apple’s officiële wegen om hadden laten vervangen. iPhones weigerden te starten en bij herstel via iTunes werd alleen een Error 53getoond.

Apple bracht na een week een iOS-update uit die het probleem verhielp. Het bedrijf verontschuldigde zich en zegt dat de problemen ontstonden omdat Touch ID na een reparatie opnieuw geautoriseerd moet worden. Dat kunnen externe reparateurs die niet door Apple erkend zijn niet doen.

Tikkende tijdbom

De moraal van dit verhaal is duidelijk. Een iPhone die buiten het officiële Apple circuit is gerepareerd, is een tikkende tijdbom. Je weet nooit wanneer een software-update problemen gaat veroorzaken met niet-officiële onderdelen.

Apple heeft een online tool waarmee je een erkende serviceprovider in de buurt kunt. Voor bezitters van een iPhone 8 die na de iOS 11.3-update niet meer werkt zit er niets anders op dan het scherm opnieuw te laten vervangen, of wachten. Downgraden naar iOS 11.2.6 kan immers niet meer.

iPhone reparatie
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters