‘iPhone 8 schetsen opgedoken met vingerafdrukscanner aan de achterkant’

Vanaf het begin van de iPhone 10 jaar geleden is het toestel uitgerust met behoorlijke randen aan de boven en onderkant aan de voorkant. De tijden veranderen echter en alle belangrijke toestellen lijken nu te komen met een randloos ontwerp. Dit is ook aan Apple niet voorbijgegaan en volgens de geruchten zou de aankomende iPhone 8 de grote randen dit jaar gedag zeggen. Onlangs zijn nieuwe technische iPhone 8 schetsen opgedoken, welke dit randloos ontwerp nogmaals bevestigen. Dit randloos ontwerp heeft echter gevolgen voor de fysieke knoppen aan de voorkant.

iPhone 8 schetsenVingerafdrukscanner aan achterkant door groot oppervlakte display

De iPhone 8 schetsen zijn verschenen via Weibo en laten een toestel zien met aan de voorkant een behoorlijk oppervlakte aan display. De smartphone heeft qua design veel weg van de LG G6. Ook de grootte van het toestel komt overeen met de maten van de G6. Zoals we bij Samsung al zagen gaat een hoge screen-to-body ratio niet samen met fysieke knoppen en is de vingerafdrukscanner naar de achterkant verplaatst bij de camera sensoren. Volgens eerdere geruchten zou de vingerafdrukscanner verwerkt worden in het 5.8 inch OLED display aan de voorkant. Het is echter niet vreemd dat Apple er uiteindelijk voor zou kiezen de scanner aan de achterkant te verwerken. Op het moment zijn er namelijk nog wat moeilijkheden met de technologie om de scanner in het display te implementeren. Om dezelfde reden koos ook Samsung ervoor de scanner aan de achterkant neer te zetten.

iPhone 8 schetsen met verticale dual camera setup

Boven de vingerafdrukscanner aan de achterkant is een verticale dual camera setup te zien. Dit is voor het eerst dat we zo’n camera setup zien bij een Apple toestel. De schetsen tonen echter een iPhone 8 in de¬†Engineering Validation Test (EVT) fase. In deze fase gaat het om eerste testen met prototypes om erachter te komen of alles naar behoren werkt. Afhankelijk van de resultaten kan een toestel daarna nog aangepast worden. Het zou dus wel om echte schetsen kunnen gaan, maar dat hoeft alsnog niet te betekenen dat dit het uiteindelijke iPhone 8 toestel wordt.

Bron: 9to5Mac

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters