Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen?

Heel mooi die glazen achterkant van de Apple iPhone 8, maar maakt dat het toestel niet een stuk kwetsbaarder? Dit gebeurt er wanneer je Apple’s nieuwe smartphone met messen, vuur en zand bewerkt.

iPhone 8: oud design, nieuwe achterkant

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn nu officieel te koop. Reden voor een feestje? Dat hangt er vanaf. Apple onthulde naast de directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus ook de iPhone X. Dat toestel kreeg wel een gloednieuw design, inclusief dunne schermranden. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus moeten het nog een jaartje extra met het design uit 2014 doen.

Althans, een nieuwe versie daarvan. Dit keer hebben de toestellen namelijk een glazen achterkantje. Steeds meer fabrikanten doen dat. Het geeft smartphones een premium uiterlijk, maar heeft ook een aantal nadelen. Zo zijn je vingerafdrukken zeer goed te zien, en is glas kwetsbaar. Althans, dat denken veel consumenten.

iPhone 8

Smartphonefabrikanten maken gebruik van speciale soorten glas die wel tegen een stootje kunnen. Maar hoe pakt dat in de praktijk uit? Die vraag kan JerryRigEverything als beste beantwoorden. Hij gaat los met vuur, water en messen. Niet om er een overdreven video van te maken, maar om serieus te testen hoe bestendig nieuwe toestellen zijn.

Dit keer ging hij aan de slag met de iPhone 8. En wat blijkt, het glas aan de achterkant heeft het toestel misschien zelfs bestendiger gemaakt. Ja echt. De iPhone 8 begint pas te krassen met niveau zes. Dat is vergelijkbaar met andere vlaggenschepen. Het saffier-glas van de Apple Watch gaat een stapje verder. Helaas is dat materiaal nog te duur om op zo’n grote schaal en oppervlakte toe te passen.

Wel zegt Apple saffier-glas te gebruiken voor de camera aan de achterkant. Dat is technisch gezien misschien waar, maar dan gaat het wel om lagere kwaliteit. Ook dat stukje glas moet er vanaf niveau zes namelijk aan geloven. Je sleutels en een mes vormen dus geen probleem, maar zand is al wel funest.

Wat Jerry vooral opvalt, is dat het glas aan de achterkant de iPhone 8 een stuk rigider maakt. Het is moeilijker om de iPhone 8 te buigen dan zijn voorgangers. Aan de randen van het glas zitten overigens stukjes plastic, om het toestel tegen valschade te beschermen.

Al met al brengt de iPhone 8 het er dus verrassend goed vanaf. Het blijft een kwestie van afwachten wat er gebeurt wanneer je het toestel laat vallen, maar een paar sleutels in je broekzak kunnen dus amper kwaad. Dat is al heel wat tegenwoordig. Randloze designs zijn helemaal in, maar leveren nou niet bepaald de hoogste bestendigheid op.

Bron: Youtube

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters