Vier dingen die de iPhone 8 en 8 Plus net iets beter hadden gemaakt

Inmiddels weten we allemaal dat de verwachte iPhone 7s en 7s Plus uiteindelijk de iPhone 8 en 8 Plus zijn geworden. Hoewel de naam aangeeft dat het om nieuwe toestellen gaat, lijken ze wat de specificaties betreft toch verdacht veel op een iPhone 7s en 7s Plus. Desalniettemin mogen de handsets er zeker zijn, hoewel we toch een paar puntjes ter verbetering hebben. Deze vier dingen zouden de toestellen toch net iets beter hebben gemaakt.

Randloos ontwerp

Van de drie onthulde Apple smartphones dit jaar, doet alleen de iPhone X mee aan de bezel-less trend. We zagen bijna bij alle grote smarpthonemakers vlaggenschepen verschijnen met de meest minieme randen. Helaas vallen de iPhone 8 en 8 Plus buiten de boot en moeten deze het nog doen met behoorlijke randen aan de boven en onderkant. Wat minder opvallende randen zouden de toestellen zeker wat extra pazazz hebben gegeven.

iPhone 8

Eindelijk een nieuw design

Heel vroeger betekende een iPhone met een nieuw getal dat, naast een behoorlijke specificatieboost, het toestel ook een design makeover kreeg. De afgelopen paar jaren houdt Apple echter  krampachtig vast aan eenzelfde soort uiterlijk, en het zou toch fijn zijn als de iPhone 8 toestellen met een wat nieuwer design waren gekomen. Het enige dat nu eigenlijk is gebeurd, is dat er een glazen achterkant is voor het draadloos opladen. Overigens willen we niet zeggen dat de toestellen lelijk zijn, maar wat verandering is om de zoveel tijd wel nodig.

 iPhone 8

120Hz of OLED display

Om de toestellen dan toch een wat meer subtiele makeover te geven, had Apple ze best kunnen uitrusten met de 120Hz ProMotion displays van de nieuwe iPads. Deze schermen zorgen ervoor dat alles er net iets mooier en vloeiender uitziet. Uiteraard hadden misschien ook gewoon een OLED scherm kunnen krijgen zoals de iPhone X. Maar blijkbaar stapt Apple pas volgend jaar helemaal over naar OLED.

iPhone 8

iPhone 8 met IP68 certificering

Waar allerlei apparaten en toestellen tegenwoordig een IP68 certificering krijgen, zijn de iPhones blijven hangen op IP67.  Apple lijkt zich niet al te druk te maken over het certificeringsgetal, maar er moet wel gezegd worden dat uit eigen ervaring is gebleken dat in ieder geval de iPhone 4s best tegen een behoorlijke duik in een aquarium kan. Officieel kan een IP67 toestel tot 1 meter diep in water belanden en daar tot 30 min blijven. Met een IP68 toestel zou je in principe dieper dan een meter met je toestel kunnen duiken, maar Apple zou dan precies moeten aangeven hoe diep. In werkelijkheid kun je beter zoveel mogelijk zorgen dat je toestel niet nat wordt, aangezien de certificeringen zijn gebaseerd op laboratoriumtesten. Hierbij staat het toestel vaak in standby terwijl het in neutraal water wordt gegooid. Dus geen chloorwater of zout zeewater en zeker geen bier.

Apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ron -

    Het is typisch azijn pissen. Internet staat er vol mee. Mensen die het nodig vinden om alle clichés uit de kast te halen om nog een artikel te kunnen schrijven (en misschien een extra factuurtje te kunnen sturen). BFD. Dat staat voor Big Fucking Deal. Denk je echt dat mensen op nutteloze stukjes zoals deze zitten te wachten? Oh ja, ik ben kennelijk ook de eerste die nu reageert. Zegt genoeg. Als je niets zinvols te melden hebt, doe dat dan ook niet.

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters