Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op

Apple komt over enkele maanden met de iPhone 8. Ondertussen nemen we alvast een voorproefje op 2018 met de eerste geruchten rondom de iPhone 9.

Apple iPhone 9

De iPhone 8 ligt nog niet eens op onze deurmat, maar toch worden we al verblijd met de eerste geruchten rondom de iPhone 9. Althans, laten we het toestel zo maar noemen.

Het is immers onduidelijk wat Apple van plan is qua namen, zelfs de iPhone 8 heet hoogstwaarschijnlijk anders. Dat mag de pret echter niet drukken.

Apple iPhone 8 scherm aan
Een render van de Apple iPhone 8

De geruchtenmolen rondom de iPhones van volgend jaar begint namelijk langzaam op gang te komen. Volgens The Korea Economic Daily wordt LG de exclusieve leverancier van de batterijen van de iPhone 9.

Vooral het woord exclusief is interessant. Normaliter gebruikt Apple namelijk verschillende leveranciers voor componenten. Daardoor kan het op een strategische manier lagere prijzen afdwingen, en zijn de risico’s kleiner.

De productie valt dan immers niet in de soep als een fabrikant afhaakt, om wat voor reden dan ook. Naar verluidt kiest Apple geheel voor LG vanwege een nieuw soort batterijen waar de Koreaanse fabrikant aan werkt.

L-vormige batterijen van LG

De batterij van de iPhone 9 is L-vormig. iPhones worden steeds dunner en compacter, zeker nu schermranden ook krimpen. De nieuwe vorm optimaliseert de ruimte binnen het toestel.

Aan de onderkant buigt de batterij van LG Chem naar rechts af. Daar is bij nieuwere iPhones meer ruimte vrijgekomen. Zo kan Apple dus een grotere batterij kwijt in hetzelfde toestel. Win-win?

Volgens een bron binnen de industrie heeft LG al miljoenen besteed aan het voorbereiden op de massaproductie van de batterijen. De productie moet ergens begin 2018 van start gaan.

Apple iPhone 8

Dat zijn een hoop details, maar houd er rekening mee dat het om geruchten gaat. Neem dit soort nieuwtjes dus altijd met een flinke korrel zout.

De kans is groot dat dit nieuws je bekend voorkomt. Begin dit jaar werd namelijk hetzelfde gezegd van de Apple iPhone 8. De gereputeerde analist Ming-Chi Kuo beschreef in februari al de nieuwe batterijtechnologie, die je op de bovenstaande afbeelding kunt zien.

De iPhone 7 Plus heeft al een uitstekende accuduur, dus dat is niet iets waar je je de komende jaren zorgen om hoeft te maken als het om Apple’s nieuwe toestellen gaat. Op naar 2018!

Bron: The Korea Economic Daily

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters