Apple is al druk bezig met de iPhone 9: eerste details duiken op

Apple komt over enkele maanden met de iPhone 8. Ondertussen nemen we alvast een voorproefje op 2018 met de eerste geruchten rondom de iPhone 9.

Apple iPhone 9

De iPhone 8 ligt nog niet eens op onze deurmat, maar toch worden we al verblijd met de eerste geruchten rondom de iPhone 9. Althans, laten we het toestel zo maar noemen.

Het is immers onduidelijk wat Apple van plan is qua namen, zelfs de iPhone 8 heet hoogstwaarschijnlijk anders. Dat mag de pret echter niet drukken.

Apple iPhone 8 scherm aan
Een render van de Apple iPhone 8

De geruchtenmolen rondom de iPhones van volgend jaar begint namelijk langzaam op gang te komen. Volgens The Korea Economic Daily wordt LG de exclusieve leverancier van de batterijen van de iPhone 9.

Vooral het woord exclusief is interessant. Normaliter gebruikt Apple namelijk verschillende leveranciers voor componenten. Daardoor kan het op een strategische manier lagere prijzen afdwingen, en zijn de risico’s kleiner.

De productie valt dan immers niet in de soep als een fabrikant afhaakt, om wat voor reden dan ook. Naar verluidt kiest Apple geheel voor LG vanwege een nieuw soort batterijen waar de Koreaanse fabrikant aan werkt.

L-vormige batterijen van LG

De batterij van de iPhone 9 is L-vormig. iPhones worden steeds dunner en compacter, zeker nu schermranden ook krimpen. De nieuwe vorm optimaliseert de ruimte binnen het toestel.

Aan de onderkant buigt de batterij van LG Chem naar rechts af. Daar is bij nieuwere iPhones meer ruimte vrijgekomen. Zo kan Apple dus een grotere batterij kwijt in hetzelfde toestel. Win-win?

Volgens een bron binnen de industrie heeft LG al miljoenen besteed aan het voorbereiden op de massaproductie van de batterijen. De productie moet ergens begin 2018 van start gaan.

Apple iPhone 8

Dat zijn een hoop details, maar houd er rekening mee dat het om geruchten gaat. Neem dit soort nieuwtjes dus altijd met een flinke korrel zout.

De kans is groot dat dit nieuws je bekend voorkomt. Begin dit jaar werd namelijk hetzelfde gezegd van de Apple iPhone 8. De gereputeerde analist Ming-Chi Kuo beschreef in februari al de nieuwe batterijtechnologie, die je op de bovenstaande afbeelding kunt zien.

De iPhone 7 Plus heeft al een uitstekende accuduur, dus dat is niet iets waar je je de komende jaren zorgen om hoeft te maken als het om Apple’s nieuwe toestellen gaat. Op naar 2018!

Bron: The Korea Economic Daily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters