iPhone, Android en WebOS vergroten hun marktaandeel

Uit een recent onderzoek blijkt dat de iPhone nog steeds de telefoonmarkt domineert als we kijken naar het internetgebruik. Android en WebOS klimmen langzaam omhoog. De grote verliezer is met name het Symbian-OS. Ook RIM en Windows Mobile verliezen marktaandeel.

AdMob logoUit een onderzoek van AdMob wat eind augustus uitgevoerd werd, blijkt dat het iPhone OS nog steeds de grootste is onder de mobiele internetgebruikers. In een vergelijking met februari dit jaar heeft Apple’s smartphone er 7% bijgekregen. De iPhone doet met name goede zaken in westerse landen. In de wat minder welvarende landen, zoals in Azië en Afrika, doet Symbian het verrassend goed. In de Verenigde Staten en Europa snoept de iPhone marktaandeel af van de gevestigde besturingssystemen zoals Windows Mobile en Symbian. Het iPhone-OS is nog een relatief nieuwe speler op de markt, en doet het dus opvallend goed. Twee andere nieuwkomers zijn ook in opkomst. De andere nieuwkomers, het Android-OS en WebOS, halen snel marktaandeel. Zij hebben nu respectievelijk 7% en 4%. Dit valt echter in het niet met de 40% die de iPhone heeft.

Alhoewel Symbian het de laatste tijd minder goed lijkt te doen, valt dit niet af te lezen uit het lijstje met populairste telefoons. In de top 20 meest populaire smartphones van de Verenigde Staten is meer dan de helft van Nokia: elf om precies te zijn. In de minder welvarende landen is Nokia’s aandeel nog groter. In Aziatische en Afrikaanse landen is de iPhone het enige niet-Nokia-toestel. Wel dient als kanttekening hierbij geplaatst te worden dat die landen vaak over slechtere netwerken beschikken waardoor het internetverbruik ook minder is en de toestellen die uberhaubt internet ondersteunen zijn dan ook schaars in die landen.

Augustus marktaandeel

 

Bron: AdMob report (PDF)

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters