iPhone, Android en WebOS vergroten hun marktaandeel

Uit een recent onderzoek blijkt dat de iPhone nog steeds de telefoonmarkt domineert als we kijken naar het internetgebruik. Android en WebOS klimmen langzaam omhoog. De grote verliezer is met name het Symbian-OS. Ook RIM en Windows Mobile verliezen marktaandeel.

AdMob logoUit een onderzoek van AdMob wat eind augustus uitgevoerd werd, blijkt dat het iPhone OS nog steeds de grootste is onder de mobiele internetgebruikers. In een vergelijking met februari dit jaar heeft Apple’s smartphone er 7% bijgekregen. De iPhone doet met name goede zaken in westerse landen. In de wat minder welvarende landen, zoals in Azië en Afrika, doet Symbian het verrassend goed. In de Verenigde Staten en Europa snoept de iPhone marktaandeel af van de gevestigde besturingssystemen zoals Windows Mobile en Symbian. Het iPhone-OS is nog een relatief nieuwe speler op de markt, en doet het dus opvallend goed. Twee andere nieuwkomers zijn ook in opkomst. De andere nieuwkomers, het Android-OS en WebOS, halen snel marktaandeel. Zij hebben nu respectievelijk 7% en 4%. Dit valt echter in het niet met de 40% die de iPhone heeft.

Alhoewel Symbian het de laatste tijd minder goed lijkt te doen, valt dit niet af te lezen uit het lijstje met populairste telefoons. In de top 20 meest populaire smartphones van de Verenigde Staten is meer dan de helft van Nokia: elf om precies te zijn. In de minder welvarende landen is Nokia’s aandeel nog groter. In Aziatische en Afrikaanse landen is de iPhone het enige niet-Nokia-toestel. Wel dient als kanttekening hierbij geplaatst te worden dat die landen vaak over slechtere netwerken beschikken waardoor het internetverbruik ook minder is en de toestellen die uberhaubt internet ondersteunen zijn dan ook schaars in die landen.

Augustus marktaandeel

 

Bron: AdMob report (PDF)

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters