Voor deze iPhone kiezen overstappende Android gebruikers het vaakst

Gebaseerd op een sample van 500 iPhone kopers, bracht het marketing bureau Consumer Intelligence Research Partners onlangs een nieuw rapport uit. De cijfers zijn verzameld tijdens de feestdagen eind 2016. Het rapport laat zien dat 15 procent van de iPhone 7 en 7 Plus verkopen te danken waren aan voormalige Android gebruikers. Dit is consistent met de 14 procent overstappers die het jaar daarvoor werd gevonden voor de iPhone 6 en 6s Plus.

Consument gaf in 2016 gemiddeld meer uit

De iPhone 6s

Over het algemeen bleken de nieuwste iPhone modellen populairder te zijn dan hun voorgangers in 2015. De iPhone 7 serie was goed voor 72 procent van alle verkopen. Dit is een stijging van 4 procent vergeleken met de verkoopcijfers van de iPhone 6s lijn in 2015. Deze stijgende lijn geldt niet, wanneer de 2016 verkoopcijfers van de minder krachtige iPhone SE worden vergeleken met die van 2015 voor de iPhone 5S. Dit zou kunnen betekenen dat gebruikers vorig jaar gemiddeld meer geld neertelden voor Apple smartphones.

Android bekeerlingen prefereren iPhone 6s en 6s Plus

In het rapport werd ook gekeken naar welke toestellen werden gekocht door overstappende Android gebruikers. Opvallend is dat tweederde van de overstappers niet ging voor de laatste 7 en 7 Plus modellen. De Android gebruikers leken toch een voorkeur te geven aan de 6s serie. Deze cijfers kunnen op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Het zou kunnen dat iPhone gebruikers eerder geneigd zijn up te graden naar de nieuwste modellen. Ook is het mogelijk dat voormalige Android gebruikers de 6s serie beter vinden als overstapmodel. De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden: meer dan 80 procent van de kopers van de nieuwste modellen hadden al een iPhone toestel. Bij de iphone 6s en 6s Plus lag dat percentage net boven de 60 procent.

Liever 6s serie door ontbreken audio poort bij 7s modellen

Een reden voor de lagere populariteit van de iPhone 7 modellen, zou het ontbreken van een audio poort kunnen zijn. Het weglaten van de audio poort werd alom met veel kritiek ontvangen. Het zou ook goed mogelijk zijn dat de overstappers liever het nieuwe besturingssysteem willen uitproberen met een iets goedkoper model, in plaats van meteen voor het duurste en nieuwste model te gaan. Apple is dit jaar weer van plan te sleutelen aan de iPhone formule. De cijfers zullen uitwijzen of deze veranderingen vruchtbaar zijn geweest.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters