iPhone langzaam geworden? Zo check je de staat van je batterij

Het is je vast niet ontgaan dat er de laatste tijd nogal wat ophef was over iPhones en batterijen. Apple heeft toegegeven de snelheid van oudere toestellen met opzet te verlagen, zodat de verouderde batterijen er nog even tegenaan kunnen. Niet helemaal netjes, en daarom kun je met een iPhone SE, 5, 5 Plus, 6S, 6S Plus en iPhone 7 nu voor een verlaagd bedrag je verouderde iPhone batterij vervangen. Wil je weten of je batterij aan vervangen toe is? Zo check je dat.

Nieuwe iPhone batterij nodig bij batterijcapaciteit van 80 procent

Volgens Apple is je batterij op, wanneer hij 500 laadcyclussen is doorlopen. Dat betekent niet dat hij 500 keer helemaal leeg moet zijn geweest om vervolgens weer opgeladen te zijn tot 100 procent. Elke keer als je bijvoorbeeld je toestel voor 20 procent oplaadt, telt dit mee voor een cyclus van 100 procent. Als je in totaal voor 50.000 procent hebt opgeladen, ben je aan het einde van je batterij gekomen. Ook wanneer je batterij nog maar 80 procent of minder van de batterijcapaciteit levert, is het tijd voor een nieuwe batterij. Hoe vaker je oplaadt, hoe minder van de lading je batterij kan houden en na een tijdje is je daadwerkelijke batterijcapaciteit een stuk lager dan eerst.

iPhone batterij opladen

Batterijcapaciteit controleren

Vanaf iOS 10.2.1 kun je in de settings controleren of je batterij aan vervanging toe is. Ga hiervoor naar Instellingen > Batterij en als het zover is, zal je de boodschap “Je iDevice-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig” verschijnen. Je krijgt echter hierbij geen cijfers over levenscyclussen of percentages over je batterijcapaciteit. Om te zien hoe het staat met je batterijcapaciteit kun je de app Battery Life gebruiken van RBT Digital LLC. Zit je lager dan 80 procent, dan is het tijd voor een nieuwe batterij.

Aantal laadcyclussen achterhalen

Om te checken hoe het zit met je laadcyclussen, moet je je Mac of PC erbij halen. Op de Mac doe je dit met het programma coconutBattery. Je ziet hiermee onder andere hoe oud de batterij van je toestel is, hoe vaak er is opgeladen en de gezondheid van je batterij. Hiervoor hoef je alleen je toestel aan te sluiten op je Mac en in coconutBatterij onder de iOS Device tap te kijken. Als je dit gratis wilt doen, moet je een kabel gebruiken. voor 9,95 euro kun je het ook draadloos doen. Op de PC gebruik je iBackupBot (is overigens ook beschikbaar voor de Mac). Deze is zeven dagen gratis beschikbaar en kost vervolgens zo’n 35 euro. Wanneer je je toestel aansluit op je computer en een telefoon-profiel aanmaakt, kun je onder CycleCount zien hoeveels oplaadcyclussen je iPhone batterij al is doorlopen.

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Nieuwe batterij regelen

Als hebt geconstateerd dat je een nieuwe batterij nodig hebt, is het tijd om aan de slag te gaan. Je kunt hiervoor contact opnemen met Apple via de mail, of langsgaan bij de Genius Bar in de Apple Store. Als je toestel ouder is dan de iPhone 6, valt hij helaas niet onder de goedkopere regeling en zal een vervangen met een Apple Care pakket rond de 90 euro kosten. Je kunt ook zelf aan de slag met de speciale kit van iFixit. Deze kost 29 dollar en dan ben je er ook. Je moet dan wel zelf je toestel induiken, met de kans dat je per ongeluk iets kapot maakt.

Via: PCMag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Koos -

    Natuurlijk zeggen ze dat, zodat je hun telefoons blijft kopen. Een batterij kan 1000 charge cycles mee en moet pas worden vervangen bij een capaciteit lager dan 50%. Apple valt met hun claim door de mand omdat ze nog iOS updates uitbrengen voor iPhone 5s (2013) die bij de meeste eigenaren op dit moment al meer dan 500 charge cycles heeft doorlopen.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters