iPhone-bezitters stappen massaal over op Galaxy S5

Mensen met een iPhone zouden hun Apple-smartphone flink aan het inruilen zijn voor Samsung Galaxy S5’s. 26 procent van de Britse S5-bezitters hadden daarvoor nog een iPhone.

Samsung Galaxy S5 GE Google Edition

Dat schrijft the Guardian op basis van onderzoek van Kantar. Volgens de krant verliezen Apple-klanten hun geduld met het merk omdat er nog steeds geen iPhone is met een groot scherm. Ruim een kwart van de Britse Galaxy S5-bezitters zijn dus ontevreden Apple-overstappers.

Dat is een aardig grotere groep dan de groep Apple-bezitters die vorig jaar overstapte op de Galaxy S4. Toen ging het nog maar om twaalf procent van de Britsen S4-bezitters die daarvoor een iPhone hadden.

Apple dacht lange tijd dat mensen geen behoefte hadden aan een groter scherm. Zo heeft de iPhone 5 een scherm van vier inch, terwijl de Galaxy S5 al op 5,1 inch zit. Inmiddels werkt Apple wel aan grotere iPhones. Eentje zou een 4,7 inch scherm krijgen, de ander een 5,5 inch scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. René Jeninga -

  Denk dat Apple onder leiding van Tim Cook wel de juiste kant op gaat. Het kost allemaal even tijd maar ik denk dat er mooie nieuwe Apple producten aan komen. En dan stappen er misschien wel Samsung gebruikers over op Apple…

  1. Quasimodo -

   Je bedoelt dat een iPhone steeds meer op Android gaat lijken?
   Wordt erg lastig met het prijsbeleid van Apple. Mensen betalen liever een reëele prijs.

   1. Sylmaron -

    Ik vraag me af of Apple met een grotere iPhone Android gebruikers over kan halen. Ook met iOS8 blijft het een ecosysteem een walled garden, alleen staan figuurlijk gesproken de muren wat verder weg.

   2. René Jeninga -

    Apple of Android, ieder heeft zijn zwaktes en zijn sterke punten. Het gaat uiteindelijk om persoonlijke voorkeur en het is goed dat er keuzes zijn! Apple duur? Ja idd. Maar ze maken vind ik wel mooie high-end design producten, dus daar kies je dan voor. En anders kies je Android, voor minder geld ook een aantal zeer mooie producten.

   3. Quasimodo -

    Deze argumenten hoor je altijd van Apple-fans. Het is alleen volledig misplaatst als je weet dat de productiekosten van een iPhone lager liggen dan die van een andere high-end telefoon. Neem als voorbeeld de S5. DIe kost $20,00 dollar meer om te produceren. Naast die hogere kosten heeft een S5 meer sensoren, verwisselbare accu en SDcardslot die extra kosten met zich meebrengen. Minder dan HD 4" scherm tegenover een duur FHD Amoled 5.1" scherm. Daar bovenop produceert Samsung zelf veel onderdelen die de kostprijs aanzienlijk drukken.
    M.a.w.: Apple verkoopt jou een hoop lucht. Ze doen je geloven door het design en de prijs dat je een soort van überklasse koopt. Van mij mag dat allemaal maar wek dan niet de indruk dat jij die extra prijs betaal voor een meer premium product want die prijs is veel en veel te hoog voor wat het biedt.
    Ik zal je dan mijn pleidooi over het gesloten en beperkte iOS maar
    besparen want daar krijg ik pas écht kriebels van.

   4. René Jeninga -

    Zal deze discussie niet te lang laten worden…ben geen die-hard Apple fan die alleen Apple producten wil. Heb op dit moment een LG Android telefoon en een IPad. Als in het najaar Android L en IOS8 uitkomen ga ik beslissen wat ik het mooiste systeem vind en maak daar mijn keuze dan uit op welke nieuwe telefoon en tablet ik ga kopen. Kan dus ook zijn dat ik helemaal op Android over stap!

   5. Quasimodo -

    Ik wilde alleen kwijt dat Apple zwaar overrated en overpriced is.
    Apple's marketing daarentegen is subliem 😉

 2. Timboektoe -

  Maar ik had begrepen dat de iphone 5.5 inch 100 euro duurder zal worden.
  De zakken van de consument zijn ook niet oneindig diep.

  1. Quasimodo -

   Eerst komt de 4.7" iPhone nog. Die zal minder duur zijn dan de 5.5".
   Ik vermoed dat de beweegredenen van een andere aard zijn. Van het weekend nog een S5 in handen gehad. Dat scherm is zo indrukwekkend.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters