iPhone blijft in VS meestgebruikte smartphone, gevolgd door LG Optimus

In Amerika wordt de smartphonemarkt nog altijd gedomineerd door de iPhone. De tweede meestgebruikte smartphone van het afgelopen kwartaal is de LG Optimus, waarbij niet helemaal duidelijk is welke variant van de Optimus-lijn hier wordt bedoeld.

Apple iPhone 4

De Samsung Galaxy S II, die net een verkooprecord heeft geboekt met tien miljoen exemplaren, komt in het rijtje verkoopcijfers niet voor. Dat is overigens niet zo opmerkelijk, want de Galaxy S II is bij de meeste telco’s in Amerika nog maar net of in het geheel niet verkrijgbaar.

Als het gaat om de meestgebruikte toestellen, is de LG Optimus met bijna zeven procent de nummer twee op de Amerikaanse smartphonemarkt. Na de iPhone die bijna tweemaal zo hoog scoort en daarmee op bijna veertien procent zit.

Kijken we naar de besturingssystemen, dan mag het geen verrassing zijn dat iOS van Apple het aflegt tegen Android: 54 tegen 28 procent. Daarbij moet wel bedacht worden dat iOS dat percentage bereikt met één telefoon, de iPhone, terwijl er momenteel zo’n negentig verschillende Androidtelefoons op de markt zijn.

De cijfers zijn afkomstig van Millennial Media, een bedrijf dat advertenties verkoopt die in apps op de smartphones worden getoond. De percentages geven aan hoe vaak advertenties worden bekeken met welke apparaten en besturingssystemen.

De afgelopen negen maanden heeft Android procentueel gezien de lijst van Millennial Media aangevoerd. Als we verder de lijst af gaan van mobiele besturingssystemen, zien we op de derde plek RIM staan met zijn BlackBerry OS dat dertien procent haalt. De rest, zoals Windows Phone of Symbian, haalt slechts enkele procenten.

LG mag met zijn Optimus op de tweede plek na de iPhone prijken in het lijstje meestgebruikte telefoons, maar als we alle telefoons van alle merken bij elkaar optellen, komt HTC op de tweede plek na Apple. De iPhonefabrikant komt op dik 23 procent, en HTC volgt met meer dan 16 procent. Samsung is gedaald op de lijst: die kwam op 14,5 procent, gevolgd door Motorola met 11,4 procent en RIM is gedaald naar de vijfde plek en komt op 11 procent.

De Amerikaanse cijfers zijn niet representatief voor de rest van de wereld. In andere werelddelen speelt Symbian bijvoorbeeld nog een grote rol, en in Nederland staat RIM ferm bovenaan in de verkoopcijfers.

smartphonetaart

 

smartphonemarkt amerika

 

smartphonemarkt amerika

 

Bron: Android autohority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Lieke -

    Ach 'k weet niet, ik vind BlackBerry's persoonlijk niet zo bijzonder eigenlijk, als een een Querty-toetsenbordje wil neem ik wil een HTC Desire Z ofzo, daar zit tenminste een goed besturingssysteem op 🙂

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters