iPhone blijft in VS meestgebruikte smartphone, gevolgd door LG Optimus

In Amerika wordt de smartphonemarkt nog altijd gedomineerd door de iPhone. De tweede meestgebruikte smartphone van het afgelopen kwartaal is de LG Optimus, waarbij niet helemaal duidelijk is welke variant van de Optimus-lijn hier wordt bedoeld.

Apple iPhone 4

De Samsung Galaxy S II, die net een verkooprecord heeft geboekt met tien miljoen exemplaren, komt in het rijtje verkoopcijfers niet voor. Dat is overigens niet zo opmerkelijk, want de Galaxy S II is bij de meeste telco’s in Amerika nog maar net of in het geheel niet verkrijgbaar.

Als het gaat om de meestgebruikte toestellen, is de LG Optimus met bijna zeven procent de nummer twee op de Amerikaanse smartphonemarkt. Na de iPhone die bijna tweemaal zo hoog scoort en daarmee op bijna veertien procent zit.

Kijken we naar de besturingssystemen, dan mag het geen verrassing zijn dat iOS van Apple het aflegt tegen Android: 54 tegen 28 procent. Daarbij moet wel bedacht worden dat iOS dat percentage bereikt met één telefoon, de iPhone, terwijl er momenteel zo’n negentig verschillende Androidtelefoons op de markt zijn.

De cijfers zijn afkomstig van Millennial Media, een bedrijf dat advertenties verkoopt die in apps op de smartphones worden getoond. De percentages geven aan hoe vaak advertenties worden bekeken met welke apparaten en besturingssystemen.

De afgelopen negen maanden heeft Android procentueel gezien de lijst van Millennial Media aangevoerd. Als we verder de lijst af gaan van mobiele besturingssystemen, zien we op de derde plek RIM staan met zijn BlackBerry OS dat dertien procent haalt. De rest, zoals Windows Phone of Symbian, haalt slechts enkele procenten.

LG mag met zijn Optimus op de tweede plek na de iPhone prijken in het lijstje meestgebruikte telefoons, maar als we alle telefoons van alle merken bij elkaar optellen, komt HTC op de tweede plek na Apple. De iPhonefabrikant komt op dik 23 procent, en HTC volgt met meer dan 16 procent. Samsung is gedaald op de lijst: die kwam op 14,5 procent, gevolgd door Motorola met 11,4 procent en RIM is gedaald naar de vijfde plek en komt op 11 procent.

De Amerikaanse cijfers zijn niet representatief voor de rest van de wereld. In andere werelddelen speelt Symbian bijvoorbeeld nog een grote rol, en in Nederland staat RIM ferm bovenaan in de verkoopcijfers.

smartphonetaart

 

smartphonemarkt amerika

 

smartphonemarkt amerika

 

Bron: Android autohority

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters