iPhone-browser regeert browsermarkt smartphones

Uit een onderzoek van Market Share blijkt dat de iPhone-browser Safari verreweg het meest wordt gebruikt om mee te internetten op smartphones. Windows Mobile, Android en BlackBerry halen echter langzaam maar zeker de browser in.

Uit een onderzoek van mobiele browsers blijkt dat Safari van de iPhone verreweg het meeste wordt gebruikt voor het surfen over het web. Safari steekt momenteel met kop en schouders boven de rest uit met een aandeel van 66,61%. Echter wordt de achterstand steeds verder ingelopen door Android en het BlackBerry OS. Windows Mobile staat momenteel met 6.91% op een derde plaats en moet daarboven Java voor zich dulden met 9.06%. Vooral Android en BlackBerry zijn bezig aan een opmars, maar vooralsnog is het gebruik van de BlackBerry-browser nog zo laag, dat deze in de categorie ‘overig’ is opgenomen. Android wist wel al een percentage van 6.15% te halen, wat redelijk knap is aangezien het nog maar een half jaar op de markt te vinden is.

Het onderzoek is vooral toegespitst op de VS en is niet echt representatief voor de rest van de wereld. Wel is het duidelijk dat de iPhone erg gewild is bij mensen die vaak op het internet vertoeven. Overigens deed AdMob eerder een soortgelijk onderzoek waaruit bleek dat de iPhone goed is voor de helft van het mobiele verkeer op smartphones in de VS, iets wat waarschijnlijk dichter bij de waarheid zal liggen.

Onderzoek iPhone browser Markter Share

 

Bron: Market Share

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters