iPhone-browser regeert browsermarkt smartphones

Uit een onderzoek van Market Share blijkt dat de iPhone-browser Safari verreweg het meest wordt gebruikt om mee te internetten op smartphones. Windows Mobile, Android en BlackBerry halen echter langzaam maar zeker de browser in.

Uit een onderzoek van mobiele browsers blijkt dat Safari van de iPhone verreweg het meeste wordt gebruikt voor het surfen over het web. Safari steekt momenteel met kop en schouders boven de rest uit met een aandeel van 66,61%. Echter wordt de achterstand steeds verder ingelopen door Android en het BlackBerry OS. Windows Mobile staat momenteel met 6.91% op een derde plaats en moet daarboven Java voor zich dulden met 9.06%. Vooral Android en BlackBerry zijn bezig aan een opmars, maar vooralsnog is het gebruik van de BlackBerry-browser nog zo laag, dat deze in de categorie ‘overig’ is opgenomen. Android wist wel al een percentage van 6.15% te halen, wat redelijk knap is aangezien het nog maar een half jaar op de markt te vinden is.

Het onderzoek is vooral toegespitst op de VS en is niet echt representatief voor de rest van de wereld. Wel is het duidelijk dat de iPhone erg gewild is bij mensen die vaak op het internet vertoeven. Overigens deed AdMob eerder een soortgelijk onderzoek waaruit bleek dat de iPhone goed is voor de helft van het mobiele verkeer op smartphones in de VS, iets wat waarschijnlijk dichter bij de waarheid zal liggen.

Onderzoek iPhone browser Markter Share

 

Bron: Market Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Volgens mij hebben ze echt max 100 personen gebruikt bij dit onderzoek :s 66% ! voor de iPhone en Android al bijna evenveel als windows mobile, dus die ene HTC toestel heeft bijna evenveel als alle andere HTC toestellen + alle andere windows mobile toestellen.
    mwah… ik geloof niks van dit onderzoek.

    ps: Ik denkt dat jullie wel wat beter op de titel moet letten. Er hoort echt VS bij te staan. Als er niks bij staat ga je ervan uit dat het wereldwijd is of aangezien dit een .nl site is Nederlands. Symbian zal hier zeker minimaal een tweede plek hebben ipv een gedeelde vierde plaats.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters