iPhone-browser regeert browsermarkt smartphones

Uit een onderzoek van Market Share blijkt dat de iPhone-browser Safari verreweg het meest wordt gebruikt om mee te internetten op smartphones. Windows Mobile, Android en BlackBerry halen echter langzaam maar zeker de browser in.

Uit een onderzoek van mobiele browsers blijkt dat Safari van de iPhone verreweg het meeste wordt gebruikt voor het surfen over het web. Safari steekt momenteel met kop en schouders boven de rest uit met een aandeel van 66,61%. Echter wordt de achterstand steeds verder ingelopen door Android en het BlackBerry OS. Windows Mobile staat momenteel met 6.91% op een derde plaats en moet daarboven Java voor zich dulden met 9.06%. Vooral Android en BlackBerry zijn bezig aan een opmars, maar vooralsnog is het gebruik van de BlackBerry-browser nog zo laag, dat deze in de categorie ‘overig’ is opgenomen. Android wist wel al een percentage van 6.15% te halen, wat redelijk knap is aangezien het nog maar een half jaar op de markt te vinden is.

Het onderzoek is vooral toegespitst op de VS en is niet echt representatief voor de rest van de wereld. Wel is het duidelijk dat de iPhone erg gewild is bij mensen die vaak op het internet vertoeven. Overigens deed AdMob eerder een soortgelijk onderzoek waaruit bleek dat de iPhone goed is voor de helft van het mobiele verkeer op smartphones in de VS, iets wat waarschijnlijk dichter bij de waarheid zal liggen.

Onderzoek iPhone browser Markter Share

 

Bron: Market Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. v-power -

    Volgens mij hebben ze echt max 100 personen gebruikt bij dit onderzoek :s 66% ! voor de iPhone en Android al bijna evenveel als windows mobile, dus die ene HTC toestel heeft bijna evenveel als alle andere HTC toestellen + alle andere windows mobile toestellen.
    mwah… ik geloof niks van dit onderzoek.

    ps: Ik denkt dat jullie wel wat beter op de titel moet letten. Er hoort echt VS bij te staan. Als er niks bij staat ga je ervan uit dat het wereldwijd is of aangezien dit een .nl site is Nederlands. Symbian zal hier zeker minimaal een tweede plek hebben ipv een gedeelde vierde plaats.

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters