iPhone-case met stungun geeft dief de schrik van zijn leven

Een maker van iPhone-hoesjes heeft een case bedacht waarin een stungun is verwerkt. Dit dingetje kan elektrische stroomstoten geven waardoor een mens minutenlang stuiptrekkend op de grond ligt.

yellow jacket stungun case

Wie bang is dat hij wordt beroofd van zijn iPhone, kan de telefoon voorzien van zo’n stungun-case om zich te verweren tegen aanvallers. Zo beschermt de case niet alleen de telefoon, maar ook de eigenaar.

De case is ontwikkeld door Seth Froom, die afgelopen zomer zelf slachtoffer was van een gewelddadige straatroof. Nu heeft hij een zogeheten taser gecombineerd met een iPhone-case. Het enige wat je hoeft te doen is de case tegen een aanvaller aan drukken. Dan komt er een stroomstoot vrij van 650.000 volt. Dat is genoeg om een aanvaller tegen de grond te krijgen. De iPhone blijft onder al dat geweld gewoon werken, hebben tests bewezen.

Om te voorkomen dat de eigenaar van zo’n in een stungun ingepakte iPhone zelf een enorme schok krijgt als hij gaat bellen en de telefoon aan zijn oor zet, zijn er twee beveiligingen aangebracht. Er is een veiligheidsknop en een veiligheidsklepje om dat te voorkomen.

De flinke accu die nodig is om de stungun van elektriciteit te voorzien, kan ook de iPhone tot twintig uur lang opladen.

De uitvinding heet Yellow Jacket en de uitvinder is nog op zoek naar geld om zijn idee verder te ontwikkelen. Hij heeft er 100.00 dollar voor nodig en de eerste bedelrondes hebben al flink wat geld opgebracht. Voor 100 dollar kun je intekenen.

Wie de stungun-case wil gebruiken, moet wel rekening houden met de wet, wordt erbij gezegd. In sommige landen bestaan limieten aan de leeftijd van de gebruiker en het voltage.

Bron: CNET

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters