Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen

Apple staat normaliter bekend om zijn sterke software. It just works. Helaas leek dat het afgelopen jaar niet meer te gelden. Van een kritische bugs in macOS tot het batterij-fiasco van iOS: Apple lag de afgelopen maanden geregeld onder vuur. Nu is er opnieuw een bug ontdekt, die vooral voor gebruikers vervelend is. Het gaat om een vrij onschuldig probleem: een bepaald Indisch karakter kan je hele iPhone laten crashen.

Indisch karakter doet iPhones crashen

Jup, gewoon een specifiek symbooltje. De bug werd ontdekt en getest door Mobile World. Wanneer je iPhone het karakter ontvangt in iMessage of een andere chat-app, zal de individuele app crashen. In de meeste gevallen crasht vervolgens je complete toestel, waardoor je de boel opnieuw op moet starten. Hartstikke irritant, vooral als je vrienden grappig denken te zijn.

iPhone crash karakter

Het gaat om een karakter van een taal genaamd Telugu. Dat is een dialect dat in India door zo’n 70 miljoen mensen wordt gesproken. Dat is slechts vijf procent van de complete populatie. De bug levert problemen op in iMessage, Outlook for iOS, WhatsApp, Gmail en Facebook Messenger. Telegram en Skype hebben er geen last van. Het probleem is dat de app blijft crashen, ook nadat de telefoon opnieuw is opgestart. Je zult dus op een ander apparaat het bericht met het karakter moeten verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan WhatsApp Web op je computer.

Overigens zit Apple er al bovenop. In de beta van iOS 11.3 is de bug al gefixt, dus binnenkort heb je er geen last meer van. Je kunt de beta alvast downloaden, want het gaat om een publieke beta. Of je moet nog even geduld hebben tot maart, wanneer iOS 11.3 compleet uitgerold gaat worden. Check ook wat je kunt verwachten van iOS 12!

 

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters