iPhone domineert het internet en veegt Windows Mobile weg

Er wordt meer op internet gesurft met Apples iPhone dan met toestellen waarop mobiele versies van Windows worden gebruikt.

Dat blijkt uit de laatste statistieken van Netapplications, een website die de marktaandelen meet van onder meer webbrowsers en besturingssystemen. Van alle internetters gebruikte in november 0,09 procent een iPhone, terwijl maar 0,06 procent surfte met een telefoon of pda waarop een mobiele versie van Windows is geïnstalleerd.

Op de iPhone draait een aangepaste versie van Apples besturingssysteem Mac OS X, dat ook Apples desktop- en laptopsystemen aandrijft. De iPhone dook in juli voor het eerst in de statistieken op, met een aandeel van 0,04 procent. In slechts enkele maanden is het systeem Windows Mobile dus gepasseerd.

De groei van de iPhone is ook terug te zien in het gebruik van verschillende webbrowsers: Apples webbrowser Safari is volgens Netapplications de derde in grootte – na Internet Explorer en Firefox – met een marktaandeel van ruim 5,1 procent. In juli was dat nog 4,6 procent. Die stijging heeft vermoedelijk echter ook te maken met het groeiende marktaandeel van Apples computers, en de verschijning van een Windowsversie van Safari.

iphone-nyt 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters