Waarom de iPhone binnenkort helemaal geen ports meer heeft

Iedereen kan zich de ophef bij het verdwijnen van de headphone jack nog herinneren bij de iPhone 7. Velen waren er fel tegen, terwijl anderen het omarmden. Als je kijkt naar de geschiedenis van Apple is er altijd een terugkerend moment van grote verandering waar mensen niet blij mee zijn. Apple blijft hiermee doorgaan omdat ze er en mee wegkomen en de verandering doorvoeren om het product beter te maken. Na het verwijderen van de headphone jack lijkt het logische volgende slachtoffer de lightning poort te zijn. Steeds meer dingen gebeuren draadloos en draadloos opladen lijkt in de toekomst onvermijdelijk.

Als alles toch al draadloos gaat…

Op het moment kun je al bijna alles draadloos doen op je iPhone. Om muziek te luisteren pak  je je AirPods of Bluetooth speakers, je bestanden overbrengen gaat makkelijk via iCloud en je video’s bekijk je op je tv via Airplay en Apple TV. Zelfs randapparatuur wordt draadloos verbonden. Waarom gebeurt het opladen dan als enige nog met een kabel?

iPhone in 2020 schets van Loris Ravera

De uitdaging van het draadloos opladen

Hoewel draadloos opladen niet iets nieuws is, is het nog altijd niet razend populair. Sinds vorig jaar lijkt de technologie echter wel meer in opkomst te zijn. Eén van de grote problemen van draadloos opladen is altijd geweest dat het een stuk langzamer gaat dan opladen met je adapter. Dit probleem lijkt inmiddels echter opgelost te zijn. Zowel Samsung als LG hebben technologie ontwikkeld, waarmee draadloos opladen bijna net zo snel gaat. We zien deze echter nog steeds niet massaal geïmplementeerd in alle toestellen.

Een ander obstakel is namelijk dat er verschillende systemen bestaan om draadloos op te laden. Zo is er Qi charging en Powermat en helaas ondersteunen toestellen meestal niet allebei. Wanneer er een universeel systeem zou zijn, zou het ook makkelijk zijn handsets te produceren welke hiermee compatibel zijn.

iPhone in 2020 schets van Loris Ravera

Tussenstop naar echt draadloos opladen

Omdat de meeste systemen om draadloos op te laden meestal nog wel een soort basisstation nodig hebben, is het meer aannemelijk dat Apple eerst een tussenstop maakt voordat de iPhone 100% draadloos wordt. Hierbij zou wel de Lightning poort alvast weggehaald kunnen worden om ruimte binnenin te besparen. Een goede optie zou magnetisch opladen zijn met magnetische contacten vergelijkbaar met de Smart Connector van de iPad Pro. Hierbij zou er nog steeds een kabel nodig zijn, maar is de eerste stap gezet.

Wanneer de overstap zal worden gemaakt weten we niet, maar dat dit zal gebeuren lijkt een zekere zaak. Volgens het team van Mashable zou het in 2020 al zover zijn en één van de teamleden maakte zelfs concept schetsen van het toekomstige toestel. Als we het toch hebben over draadloos opladen neemt dit toestel van Vamsi Talla het wel naar een heel nieuw niveau. Niet alleen laadt de telefoon draadloos op, het toestel heeft niet eens een batterij.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters