iPhone een half miljard keer verkocht

Apple heeft zijn 500 miljoenste iPhone verkocht. De eerste, baanbrekende, versie van het toestel ging in 2007 in de verkoop.

iPhone een half miljard keer verkocht iphone1
De eerste iPhone

Inmiddels zijn we al aanbeland bij de iPhone 5 en komt de iPhone 6 er misschien dit jaar aan. Greg Christie, de software-ontwerper die meewerkte aan de eerste iPhone, deed tegenover the Wall Street Journal een boekje open over het ontwikkelingsproces van de telefoon.

Christie vertelt dat hij in februari 2005 van wijlen Steve Jobs een deadline van twee weken kreeg opgelegd om met betere ideeën voor het toestel te komen. Anders mocht iemand anders het project overnemen. Een team ontwikkelaars was toen al enkele maanden bezig met de ontwikkeling van de iPhone. “Hij had het kort gezegd gewoon gehad”, vertelt Christie.

“Hij wilde grotere ideeën en concepten”, vervolgt hij. In de twee weken daarna bedacht zijn team onder andere de ‘slide to unlock’-functie, bellen vanuit je contactenlijst en een muziekspeler met touch-functie. Ook bedacht het team het huidige toetsenbord. Daarvoor wilden ze een hardwaretoetsenbord, zoals toen gangbaar was, op het toestel zetten.

Het verloop van het ontwerpproces werden twee keer per maand aan Jobs getoond in een ruimte zonder ramen. Ontwerpers moesten thuis aan de ontwikkeling van de iPhone werken in een afgesloten ruimte. Ook eiste Jobs dat ze de betreffende bestanden zouden versleutelen.

Jobs presenteerde de eerste iPhone op 9 januari. Het toestel is 115 millimeter lang en en 61 millimeter breed en heeft een dikte van 11,6 millimeter. Het touchscreen heeft een grootte van 3,5 inch met een resolutie van 480×320 en de processor klokte 620 MHz.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters