iPhone een half miljard keer verkocht

Apple heeft zijn 500 miljoenste iPhone verkocht. De eerste, baanbrekende, versie van het toestel ging in 2007 in de verkoop.

iPhone een half miljard keer verkocht iphone1
De eerste iPhone

Inmiddels zijn we al aanbeland bij de iPhone 5 en komt de iPhone 6 er misschien dit jaar aan. Greg Christie, de software-ontwerper die meewerkte aan de eerste iPhone, deed tegenover the Wall Street Journal een boekje open over het ontwikkelingsproces van de telefoon.

Christie vertelt dat hij in februari 2005 van wijlen Steve Jobs een deadline van twee weken kreeg opgelegd om met betere ideeën voor het toestel te komen. Anders mocht iemand anders het project overnemen. Een team ontwikkelaars was toen al enkele maanden bezig met de ontwikkeling van de iPhone. “Hij had het kort gezegd gewoon gehad”, vertelt Christie.

“Hij wilde grotere ideeën en concepten”, vervolgt hij. In de twee weken daarna bedacht zijn team onder andere de ‘slide to unlock’-functie, bellen vanuit je contactenlijst en een muziekspeler met touch-functie. Ook bedacht het team het huidige toetsenbord. Daarvoor wilden ze een hardwaretoetsenbord, zoals toen gangbaar was, op het toestel zetten.

Het verloop van het ontwerpproces werden twee keer per maand aan Jobs getoond in een ruimte zonder ramen. Ontwerpers moesten thuis aan de ontwikkeling van de iPhone werken in een afgesloten ruimte. Ook eiste Jobs dat ze de betreffende bestanden zouden versleutelen.

Jobs presenteerde de eerste iPhone op 9 januari. Het toestel is 115 millimeter lang en en 61 millimeter breed en heeft een dikte van 11,6 millimeter. Het touchscreen heeft een grootte van 3,5 inch met een resolutie van 480×320 en de processor klokte 620 MHz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Enorme aantallen. Maar zoals we weten lijkt de eerste iphone alleen nog in naam op de huidige. In feite hebben we het over de 8 verschillende modellen.

  Om e.e.a. in perspectief te zetten:
  De Nokia 1100 verkocht al een kwart miljard keer, en dat is slechts 1 model. 2 jaar later verkocht Nokia er nog eens een kwart miljard van de 1110. Dit herhaalde ze nog een paar keer met andere modellen.

  Samsung verkocht alleen al in 2013 320 miljoen telefoons.

  1. Bas_vhn -

   Je vergelijkt telefoons van een paar tientjes met telefoons van honderden euro's. Daarna vergelijk je enkele dure iPhone modellen met het complete portfolio van Samsung (letterlijk tientallen telefoons), waarbij gezegd moet worden dat Samsung telefoons maakt in iedere denkbare prijscategorie. Je vergelijkt dus appels met peren.

   Hoe je het ook wendt of keert: het is en blijft een gigantisch aantal.

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Samsung klaptelefoon

Samsung W2018 gelekt: high-end klaptelefoon met specificaties Galaxy S8 lees verder

Android Oreo OnePlus 3 OnePlus 3T

Surprise: Android 8.0 Oreo is nu beschikbaar voor de OnePlus 3 en OnePlus 3T lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters