iPhone en Android winnen weer marktaandeel

iPhone-besturingssysteem iOS en Android winnen weer marktaandeel, ten koste van het BlackBerry OS en Windows Phone. Ondanks de veelbelovende presentatie van de Nokia Lumia-smartphones, die op Windows Phone lopen.

iOS Android

De laatste marktaandeelcijfers zijn afkomstig van marktanalist Comscore. Het gaat om Amerikaanse cijfers. RIM en Windows Phone zetten hun daling voort. De cijfers zijn gebaseerd op een enquête onder dertigduizend Amerikanen die in de maanden december, januari en februari is gehouden.

In die periode groeide het marktaandeel van Android in de VS met 3,2 procent, waarmee net iets meer dan de helft van alle Amerikaanse smartphonebezitters en Androidtelefoon in de zak heeft: 50,1 procent. Met het besturingssysteem van Apple ging het ook goed. De iPhone en de iPad lieten iOS met anderhalf procent klimmen naar een stevige tweede plek; 30,2 procent van de geënquêteerden heeft een iOS-apparaat.

BlackBerryproducent RIM daalde gelijktijdig met 3,2 procent en staat nu op een marktaandeel van 13,4 procent op de Amerikaanse smartphonemarkt. Microsoft is met zijn inmiddels twee jaar oude besturingssysteem Windows Phone goed voor een minuscuul marktaandeel van 3,9 procent. Waarbij ook voor het gemak het gedateerde Windows Mobile-platform is opgeteld.

Kijken we naar de verkoopcijfers van fabrikanten, dan wint Samsung met vlag en wimpel: meer dan een kwart van de Amerikanen heeft een Samsungtelefoon. LG komt op de tweede plek met 19,4 procent en Apple is met een marktaandeel van 13,5 procent Motorola (12,8 pocent) voorbijgestreeft in het rijtje en staat op de derde plek. Waarbij dient te worden opgemerkt dat Apple in tegenstelling tot alle andere fabrikanten slechts één telefoon verkoopt en geen featuretelefoons, zoals Samsung en LG.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. rene -

  Tuurlijk lijken jullie wel eens onpartijdig te zijn, en ik mag graag rondhangen op deze site maar het toppunt is toch wel de previeuw van de i-pad 3. Kijk eens kritisch naar jullie zelf, kan nooit kwaad, doen wij ook in onze organisatie.;)

 2. rene -

  Een site als deze zou juist onpartijdig moeten zijn en commentaar kunnen leveren op datgene wat ze plaatsen. Noem je anders dan gewoon allabout apple.

 3. Bas_v -

  Reacties zoals die van Renee en Sjaakie zijn altijd zo vermoeiend. Alle berichtgeving die ook maar enigszins positief is voor apple wordt als 'fanboy achtig' gezien. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen iphone, ik loop op dit moment met een oude s-e feature phone, dus ik heb verder geen voorkeur voor wat dan ook. Maar ik snap eerder genoemde reacties nooit, en het komt op mij juist over alsof de eerder genoemde heren juist de (android) fanboys zijn. Waar overigens ook niets fout aan is, iedereen mag een voorkeur hebben. Maar overdrijf niet zo op het moment dat iemand niet jouw voorkeur ophemelt.

 4. rene -

  Maar je bent toch ook een fanboi? Kom er gewoon voor uit of schaam jij je eigenlijk toch een beetje? Mensen die hoog opgeven omdat apple een groot marktaandeel heeft en nog veel meer winst maakt omdat er zoveel sukkels op de wereld zijn die veelste veel voor een smartphone willen betalen……. Get a Life, a real one!!

   1. Sjaakie -

    Met je laaste 3 woorden bevestig je wat ik bedoel.
    De laaste zin in het artikel word altijd door apple aanhang gebruikt.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters