iPhone en Android winnen weer marktaandeel

iPhone-besturingssysteem iOS en Android winnen weer marktaandeel, ten koste van het BlackBerry OS en Windows Phone. Ondanks de veelbelovende presentatie van de Nokia Lumia-smartphones, die op Windows Phone lopen.

iOS Android

De laatste marktaandeelcijfers zijn afkomstig van marktanalist Comscore. Het gaat om Amerikaanse cijfers. RIM en Windows Phone zetten hun daling voort. De cijfers zijn gebaseerd op een enquête onder dertigduizend Amerikanen die in de maanden december, januari en februari is gehouden.

In die periode groeide het marktaandeel van Android in de VS met 3,2 procent, waarmee net iets meer dan de helft van alle Amerikaanse smartphonebezitters en Androidtelefoon in de zak heeft: 50,1 procent. Met het besturingssysteem van Apple ging het ook goed. De iPhone en de iPad lieten iOS met anderhalf procent klimmen naar een stevige tweede plek; 30,2 procent van de geënquêteerden heeft een iOS-apparaat.

BlackBerryproducent RIM daalde gelijktijdig met 3,2 procent en staat nu op een marktaandeel van 13,4 procent op de Amerikaanse smartphonemarkt. Microsoft is met zijn inmiddels twee jaar oude besturingssysteem Windows Phone goed voor een minuscuul marktaandeel van 3,9 procent. Waarbij ook voor het gemak het gedateerde Windows Mobile-platform is opgeteld.

Kijken we naar de verkoopcijfers van fabrikanten, dan wint Samsung met vlag en wimpel: meer dan een kwart van de Amerikanen heeft een Samsungtelefoon. LG komt op de tweede plek met 19,4 procent en Apple is met een marktaandeel van 13,5 procent Motorola (12,8 pocent) voorbijgestreeft in het rijtje en staat op de derde plek. Waarbij dient te worden opgemerkt dat Apple in tegenstelling tot alle andere fabrikanten slechts één telefoon verkoopt en geen featuretelefoons, zoals Samsung en LG.

Bron: Into Mobile

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters