iPhone en iPad goed voor 92% mobiele online aankopen in VS

Mobiel shoppen met smartphones raakt steeds meer in, vooral bij bezitters van een iPhone of iPad. In de VS geschiedt 92% van de mobiele online aankopen met een iOS-apparaat, zo meldt retail-analist RichRelevance, geciteerd door Apple Insider. Android blijft ver achter.

holidayshopping

Dat mag enige bevreemding wekken, omdat er veel meer Androidtelefoons in omloop zijn dan iPhones. Ander feit dat RichRelevance meldt, is dat bezitters van een iOS-apparaat (iPhone, iPod Touch of iPad) ook nog eens meer geld uitgeven aan de aankopen die ze met hun apparaat verrichten.

In het rapport van RichRelevance worden 3,4 miljard aankopen genalyseerd tussen april en december dit jaar. Het aandeel via iOS-apparaten gedane aankopen steeg in die periode van 88 naar 92%. Hoewel het aantal Androidtoestellen sterk steeg in die periode, won iOS dus op het gebied van mobiel shoppen juist terrein.

”Die cijfers, verzameld bij onze retail-partners, bewijzen hoe krachtig het iOS-platform is op het gebied van mobiel webshoppen”, zei CEO David Selinger van RichRelevance. Hij voegde eraan toe dat het aandeel iOS-klanten bij die winkels niet alleen stijgt, maar de groei van dat aandeel versnelt de laatste tijd ook.

Via de mobiel shoppen op het web is het afgelopen jaar gestaag gegroeid. In april deed nog 1,87% van de klanten dat, en nu bijna vier procent. Webwinkels turven daarnaast veel meer bezoekers die via mobiele telefoons binnenkomen. Dat verkeer steeg van negen naar 18%. De waarde van de aankopen is bij iOS-klanten hoger dan bij de concurrererende platforms. Via iPhones en iPads wordt in de VS gemiddeld voor 123 dollar aan goederen besteld. Via Android was de waarde van aankopen 101 dollar, en via de pc of de mac 87 dollar.

Bron: Apple Insider

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters