iPhone en iPad goed voor 92% mobiele online aankopen in VS

Mobiel shoppen met smartphones raakt steeds meer in, vooral bij bezitters van een iPhone of iPad. In de VS geschiedt 92% van de mobiele online aankopen met een iOS-apparaat, zo meldt retail-analist RichRelevance, geciteerd door Apple Insider. Android blijft ver achter.

holidayshopping

Dat mag enige bevreemding wekken, omdat er veel meer Androidtelefoons in omloop zijn dan iPhones. Ander feit dat RichRelevance meldt, is dat bezitters van een iOS-apparaat (iPhone, iPod Touch of iPad) ook nog eens meer geld uitgeven aan de aankopen die ze met hun apparaat verrichten.

In het rapport van RichRelevance worden 3,4 miljard aankopen genalyseerd tussen april en december dit jaar. Het aandeel via iOS-apparaten gedane aankopen steeg in die periode van 88 naar 92%. Hoewel het aantal Androidtoestellen sterk steeg in die periode, won iOS dus op het gebied van mobiel shoppen juist terrein.

”Die cijfers, verzameld bij onze retail-partners, bewijzen hoe krachtig het iOS-platform is op het gebied van mobiel webshoppen”, zei CEO David Selinger van RichRelevance. Hij voegde eraan toe dat het aandeel iOS-klanten bij die winkels niet alleen stijgt, maar de groei van dat aandeel versnelt de laatste tijd ook.

Via de mobiel shoppen op het web is het afgelopen jaar gestaag gegroeid. In april deed nog 1,87% van de klanten dat, en nu bijna vier procent. Webwinkels turven daarnaast veel meer bezoekers die via mobiele telefoons binnenkomen. Dat verkeer steeg van negen naar 18%. De waarde van de aankopen is bij iOS-klanten hoger dan bij de concurrererende platforms. Via iPhones en iPads wordt in de VS gemiddeld voor 123 dollar aan goederen besteld. Via Android was de waarde van aankopen 101 dollar, en via de pc of de mac 87 dollar.

Bron: Apple Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Piet -

  Omdat het een onzin bericht is als je kijkt naar andere berichten. De verhouding is ook zo scheef dat het niet kan kloppen. Maar er zullen altijd mensen blijven die het willen geloven. Een vorm van marketing?

 2. bartvuijk -

  Ik heb het niet gelezen, maar ik denk dat het meer ligt aan de iPad die de tabletmarkt nog altijd domineert. Vanaf een iPad kun je makkelijk vanaf de bank wat aankopen doen. Die worden op het web verricht. Open of gesloten systeem heeft met webaankopen niet zoveel te maken 🙂

  Heb voor de duidelijkheid even iPad in de kop gezet 🙂

 3. willem -

  Ik denk dat dat komt omdat consumenten vertrouwen hebben in het gesloten systeem van iphone android is veel te open voor de consument
  En willen niet online betalen met android als da tenminste ook bedoeld wordt met dit artikel

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters