iPhone en Palm Pre staan het best bekend onder consumenten

Uit een marktonderzoek van Interpret blijkt dat de iPhone 3GS in de perceptie van de consumenten het best bekend staat. Verrassende tweede is de Palm Pre. Interpret noemt dit verschijnsel “mindshare”. De onderzoekers stellen dat mindshare een eerste stap is op weg naar het veroveren van marktaandeel.

Interpret Logo

Volgens Interpret moeten smartphonefabrikanten eerst een plaatsje in de gedachten van consumenten veroveren voordat ze marktaandeel kunnen vergaren. In het opgestelde rapport stelden de onderzoekers zichzelf drie vragen die antwoord moesten geven op de vraag waarom de consument overgaat tot aankoop van een bepaald model smartphone. De eerste vraag betrof de drie factoren die het effectiefst zijn in het aantrekken van potentiële kopers. Daarbij komt de vraag hoe belangrijk deze factoren zijn in het verwerven van marktaandeel. Ook keken de onderzoekers in hoeverre een fabrikant de strategie van de iPhone 3GS zou moeten adopteren om succesvol te zijn.

Uit de resultaten bleek dat consumenten ervan op de hoogte zijn dat de iPhone niet de enige kandidaat is voor aankoop. In het rapport wordt gesteld dat er naar drie factoren gekeken wordt bij de aankoop van een smartphone. Deze drie factoren zijn: hoe intelligent de telefoon is, of de telefoon trendy genoeg is, en hoe productief de consument ermee kan zijn. Van de onderzochte telefoons blijkt dat de iPhone 3GS het meest geassocieerd wordt met trendy en cool. Opvallend is dat relatief weinig consumenten Apple’s smartphone associëren met productiviteit. De Palm Pre scoort vrij gebalanceerd op de drie genoemde factoren en positioneert zichzelf daarmee net achter de iPhone 3GS.

Volgens de onderzoekers is de hoge mindshare van de Pre onder andere te danken aan de wijze waarmee Palm zijn WebOS-telefoon in de markt heeft gezet. Door de Pre neer te zetten als een onderdeel van Palm zelf, en niet als een tegenhanger voor de iPhone, krijgt de consument een gevoel dat het toestel een unieke positie in de telefoonmarkt inneemt.

Marktonderzoek Interpret

 

Marktonderzoek Interpret

 

Bron: Interpret (PDF)

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters